la inceputul lunii mai am fost numit in functia de presedinte al asociatiei de locatari din blocul in care locuiesc. nu ma consider persoana potrivita pentru aceasta functie dar am acceptat pentru ca nimeni nu voia sa se implice, lucru care, ar fi avut probabil drept consecinta desfiintarea asociatiei, lucru pe care nu ni-l permitem, avand in vedere problemele cu care se confrunta acest imobil. pe data de 8 mai am cerut firmei de administratie cu care avem contract sa imi prezinte situatia financiara a asociatiei si un raport de activitate. Am sunat, am trimis mailuri, mi s-a tot promis ca primesc documentele cerute de pe o saptamana la alta. Am solicitat o intalnire cu directorul firmei, cu care, cu greu am reusit sa comunic telefonic. Intalnirea a fost stabilita de 2 ori si de fiecare data a fost anulata.(amanata). Intre timp am cautat si am primit o alta oferta de administrare, m-am intalnit cu reprezentantul firmei cu care as vrea sa inchei un contract de colaborare, dupa rezilierea celui deja existent. Stiu ca schimbarea administratorului presupune o hotarare a comitetului executiv, pe care intentionez sa il convoc la o sedinta cat de curand. Inclin sa cred ca motivul amanarii este ca sunt nereguli in contabilitate, ceea ce fireste va ingreuna clarificarea situatiei si incheierea colaborarii cu aceasta firma. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in aceasta situatie, in care, ma astept sa intampin in continuare dificultati in obtinerea documentelor solicitate. multumesc
Cine angajeaza administratorul?
Va spun eu: com. executiv, semnatura fiind a presedintelui.
Cand un om nu mai vrea sa munceasca la dvs. in asociatie (discutam de administrator, dar speta poate sa fie si de alta natura), din motive care nici nu trebuie sa le stim, apoi el, angajatul, poate pleca in mai multe feluri - insa asa cum a remarcat mai sus d-na moderatoare, este bine sa ne uitam ce scrie in contractul de munca sau cel de prestari de servicii in legatura cu incetarea activitatii - practic in contract trebuie sa se uite ambele plati...
Buna ziua, am nevoie din nou de sfatul dvs. Am tinut sedinta comitetului executiv unde s-a hotarat rezilierea contractului cu aceasta firma de administratie. A doua zi le-am trimis un email prin care le comunicam aceasta hotarare si ii invitam sa hotaram impreuna data de reziliere (prin intelegerea ambelor parti), propunand in acelasi timp un maxim de 30 de zile. (am citit contractul, m-am ref la prevederile din contract). Mentionez ca nu am primit niciun raspuns. Asa cum fara raspuns a ramas si un mesaj anterior in care le solicitam situatia financiara, cea a facturilor restante, etc.
Am contactat deja o alta firma de administratie, a carei oferta am supus-o aprobarii comitetului executiv care e de acord cu incheierea unei contract cu aceasta firma, dar pe care nu il pot incheia pana nu cunosc data de reziliere a contractului cu firma anterioara.