avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie si stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie si stimulent

Buna ziua.

Am 3 intrebari pe care va rog sa mi le lamuriti.

Din anul 2013, m am aflat in concediu de crestere copil pana in prezent, deoarece am trecut din cic in cic, nascand 2 copii.
Pe 30.07, fata mea va implini 2 ani.
Dat fiind faptul ca am trecut din concediu in concediu, tatal nu si a luat o luna concediu la primul copil, iar acum, inainte de a implini al doilea 2 ani, si a cumulat ultimele 2 luni si a depus cerere de concediu si dosar pe 30.05.
Eu, vrand sa ma intorc la serviciu tot in termen de 60 zile inainte de a implini copilul 2 ani, am descoperit ca in 2014, conrtactul meu de munca a incetat de drept, fiind pe perioada determinata. Asadar, m am angajat la o alta firma, tot pe 30.05, cu 2h, pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca tatal primeste indemnizatie pt ultimele 2 luni pana la implinirea copilului 2 ani, si eu mi am facut angajare tot cu 60 zile inainte, cele doua nu se cumuleaza si se anuleaza una pe cealalta? Va lua tatal indemnizatia sau eu stimulentul de insertie?
2. Stimulentul de insertie este pentru ultimul copil, sau se da pt ambii copii nascuti?
3. In caz ca in situatia data, tatal va primi indemnizatia, iar eu nu mi depun dosarul de stimulent in 30 zile, eu voi fi inregistratata realizand venituri pe aceste 2 luni in care tatal ia indemnizatie. Se anuleaza astfel dreptul tatalui la plata indemnizatiei si va trebui sa inapoiem banii retroactiv pe cele 2 luni?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 6 Iunie 2017
Pe durata cat tatal va fi in CCC, dvs nu veti primi stimulent de insertie.

Stimulentul va fi pentru ultimul CCC.
Multumesc de raspuns.

Deci concluzia este ca trebuie sa merg sa mi depun dosarul pt stimulentul de insertie, caci nu are legatura cu ccc ul tatalui, asa e?

O zi buna!
Asa este ... odata cu dvs , poate sa-l depuna si tatal copilului dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc luna aferenta tatalui CATIS CATIS Vreau sa ma intorc pe1 septembrie la munca (CCC-ul meu de 2 ani se termina pe 15 ianuarie 2017). Tatal ar trebui sa intre in luna lui de concediu la 1 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tatal daca acesta nu poate beneficia mai este obligatoriu nelisisuf nelisisuf buna ziua, am si eu un copil care face 2 ani in iunie anul acesta si as vrea sa imi pastrez si ultima luna de indemnizatie. tatal lui nu a realizat venituri ... (vezi toată discuția)