avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces cu ardaf
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces cu ardaf

sant intr-un proces cu ardaf de 1 an ,s-a dispus de catre instanta efectuarea unei expertize :care este valoarea maxima de despagubire (auto )in cazul unui accident; expertul a stabilit suma de 2470 ron la cursul DE ANUL TRECUT ,cand s-a intamplat accidentul ...este normal ? pot cere odata cu omologarea raportului si plata la cursul zilei ? vezi speta aici : www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: lenuivan , utilizator 10:51, 30 Septembrie 2009
va multumesc mult pt raspunsuri......tot nu stiu ce sa fac?....deoarece eu nu am mai beneficiat de asigurare pe ultimul trimestru( asigurarea a fost CASCO) chiar daca a fost contractul incheiat pe 1 an.........

Nu ati beneficiat de asigurare cata vreme nu ati platit.Dar ati fost despagubit,in conditiile in care v-ati obligat la un contract cu durata de un an dar nu ati achitat integral prima de asigurare.
Oricum,nu va pot obliga sa platiti aceasta suma.Doar daca apeleaza la justitie...si atunci depinde de acea hotarare.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
ContSters76710, utilizator
Explicatii mai amanuntite :
Pentru un CASCO de 12 luni, se datoreaza o prima anuala.Posibilitatea de a plati in rate, este o facilitate pentru care se impun anumite conditii:
- neplata la scadenta a unei rate, daca nu s-a solicitat si aprobat amanarea, duce la suspendarea politei pe o perioada de gratie(daca exista) trecuta in conditiile politei, dupa care polita se reziliaza incepand cu data scadentei.
-daca se utilizeaza asigurarea, si mai sunt rate de platit, asiguratorul le scade din plata daunei, sau poate acorda clientului(tot ca facilitate) posibilitatea de a plati ratele in continuare, conform scadentarului din polita, acestea devenind un fel de creditare (datorie certa si nu facultativa)
Acei 300 E sunt cumva = ultima rata?
In privinta timpului scurs pana la notificare: situatia a fost "descoperita" de un control financiar intern, datoriile reciproce asigurat-asigurator fiind prescrise dupa 2 ani.
In privinta suspendarii firmei, datoriile angajate anterior se pot plati si pe timpul cat firma este in suspendare.
Nu cred ca exista temei pentru solicitarea de plata in ceea ce priveste prima de asigurare.
Cel putin eu asa vad lucrurile.Asiguratorul a acordat despagubirea fara a impune o completare a sumei(adica nu a calculat prima ramasa de achitat,scazand din valoarea despagubirii),nefiind o dauna mare.Pana la urma,intervine si buna credinta.
Cum sa solicite acum plata primei de asigurare pentru un contract reziliat?Mai mult,sanctiunea neplatii este neacoperirea riscului asigurat.
In acest fel,asiguratul ar plati pentru un drept de care nu ar fi beneficiat(daca in acest interval s-ar fi produs riscul).
Suma acordata ca si despagubire poate fi pretinsa.Asiguratul nu si-a respectat obligatia de plata(adica plata ratelor trimestriale)in conditiile in care a fost despagubit.
Dar ar fi interesant de stiut ce suma pretinde asiguratorul,de fapt.
Pana la urma, tot in legea partilor se afla raspunsul.Procedurile urmate in diferite cazuri, sunt stabilite si acceptate de asigurat, prin semnarea contractului cu tot ce cuprinde(conditiile de asigurare, cu drepturi, obligatii si proceduri in cazuri speciale) precum si modul de rezolvare al litigiilor, atunci cand nu se respecta angajamentul de catre una din partile semnatare.
Tot ce nu este scris si semnat , nu poate fi invocat/fructificat.

Alte discuții în legătură

Casco littleg littleg Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si va scriu pt a imi acorda un sfat in ceea ce priveste o polita Casco. Situatia se prezinta in felul urmator, anul trecut ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco eureka2011 eureka2011 Am avut in 2008 o asigurare CASCO la o firma mare din domeniu, asigurarea acoperind valoarea de 9000 de euro, valoarea pe care au estimat-o ei pentru masina ... (vezi toată discuția)
Daune repetate contract casco valentinleonte valentinleonte Buna ziua. Detin asigurare casco la un peugeot 307 evaluat de constatator 4500 eu. Am avut deschise anul acesta 3 dosare, parbriz spart, usa zgariata data la ... (vezi toată discuția)