avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în Colegiul Consilierilor Juridici?

Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul trecut si acum as vrea sa profesez ca si consilier juridic doar ca am aceasta nelamurire.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: anne1984 , utilizator 13:41, 18 Ianuarie 2022
Profesia de jurisconsult nu mai există o dată cu înființarea Colegiului Consilierilor Juridici.
Prin Legea nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic a fost abrogat Decretul nr. 143/1955 privitor la organizarea şi funcţionarea oficiilor juridice, act normativ potrivit căruia „la organizaţiile de stat, cooperatiste şi obşteşti” activau jurisconsulți.
Iar în ceea ce privește codul COR, acesta nu a mai fost actualizat de ff mult timp, în acest moment într-adevăr există încă posibilitatea de a accesa și jurisconsult, dar conform legii această profesie nu mai există.


trandafir2 a scris:

Si cum ramane cu cei 500.000 de consilieri juridici angajati de zeci de ani pe la diferite entitati si care nu sunt inscrisi in ccj? Ce facem cu ei?
Legea este prost facuta de la inceput si nepusa cap la cap nici nu realitatea nici cu alte norme juridice si nimeni nu s-a sinchisit sa faca ceva in acest sens.
Daca ne uitam spre exemplu si in COR, ce gasim?
261101 ---- Avocat ----------- Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
261102 ---- Jurisconsult ----- Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
261103 ---- Consilier juridic -- Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Care este diferenta intre Jurisconsult si Consilier juridic? Ar trebui ca si jurisconsultii, cei putini cati mai sunt, daca mai sunt, sa-si faca si ei un organism profesional, nu-i asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi pentru a deveni consilier juridic uksolution uksolution Buna ziua.Am o intrebare in legatura cu profesia de consilier juridic.Tomai am terminat facultatea de drept si as vrea sa stiu care sunt pasii pentru a deveni ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic versus jurisconsult ContSters98540 ContSters98540 este vreo diferenta intr cele doua denumiri? Te numesti consilier juridic numai daca esti inscris in UCCJR si ai dat examenul pentru consilier juridic ... (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)