avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare succesiune

Buna ziua,
Va contactez si eu pe tema unei succesiuni. In urma decesului bunicului meu, tatal a primit 3/4 din casa. Ulterior, la decesul bunicii s-a deschis o succesiune pt 1/4 care a ramas pe numele ei. Tatal meu nu s-a prezentat la acea succesiune ( acum 25 de ani) iar lucrurile au ramas ca in coada de peste. Doi frati au renuntat in scris, unul singur ramanand cu pretentia la acel sfert din casa. Intrebarea mea este: acum dupa 25 de ani, trebuie sa reincepem succesiunea sau ramane valabila actiunea celor 3 frati?
Mentionez ca tatal meu plateste si a platit mereu impozitul
Multunesc de raspuns
Cel mai recent răspuns: Raluka1985 , utilizator 17:18, 11 Iunie 2017
Trebuie sa cereti la camera notarilor din judetul unde s-a dezbatut succesiunea, o adresa din care sa rezulte in ce stadiu a ramas; adica dvs. il numiti "in coada de peste" dar e posibil sa nu fie chiar asa :)
Dupa ce vedeti care e situatia reala, se poate discuta despre ce e de facut.
Plata impozitului nu conteaza.
Daca succesiunea a inceput sa se dezbata, trebuie vazut in ce stadiu e, deci. Succesiunea se deschide la momentul decesului. Ce se intampla dupa, se numeste dezbaterea succesiunii. E posibil ca fratele nerenuntator sa fie unicul mostenitor. Repet, plata impozitului e nerelevanta. Puteam sa o fac si eu. Asta nu ma transforma nici in succesibil, nici in proprietar.
Multumesc frumos de raspunsul dvs.! Mai am o intrebare. Daca stiu exact notarul la care s-a facut aceasta succesiune, mai este necesar sa merg la camera notarilor sau pot contacta direct acest notar?
depinde de data la care s-a dezbatut succesiunea; eu am spus Camera Notarilor fiindca am banuit ca e o succesiune veche, de dinainte de 1995
Am inteles. Multumesc tare mult pentru clarificari. O zi superba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la succesiune Raluka1985 Raluka1985 Buna ziua, Va contactez si eu pe tema unei succesiuni. In urma decesului bunicului meu, tatal a primit 3/4 din casa. Ulterior, la decesul bunicii s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire polo polo deci suntem 3 frati...tatal meu a decedat...avem o casa si locuim impreuna cu mama noastra.actele sunt p numele bunicului meu{tatal tatalui meu}.tatal meu mai ... (vezi toată discuția)
Sfert loc veci nedeclarat la succesiune. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un loc de veci (2 morminte) care initial au apartinut bunicului si celor 2 frati ai lui. Unul din fratii bunicului a murit in ... (vezi toată discuția)