avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Romania permite tripla cetatenie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Romania permite tripla cetatenie?

Buna ziua,

Sunt nascuta in Romania si am cetatenie romana, dar am obtinut si cetatenia italiana prin naturalizare dupa 10 ani de locuit in Italia in 2016. In prezent m-am mutat in Marea Britanie de 2 ani pentru studii universitare, si as vrea sa aplic dupa cei 5 ani de rezidenta in UK si pentru cetatenia britanica - mai ales din cauza Brexitului, care ar putea cauza probleme cetatenilor UE peste 2/3 ani. Din cate am inteles si Marea Britanie si Italia ar permite nationalitati multiple, dar nu sunt sigura in privinta Romaniei. Daca aplic pentru o cetatenie britanica e posibil sa pierd una dintre cetateniile pe care deja le am sau sa fiu obligata sa renunt la cea italiana in favoarea celei britanice? Nu as vrea sa renunt la cetatenia romana in nici un caz. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 10 Iunie 2017
Si Romania permite cetatenia multipla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca cochintu cochintu buna ziua.sant casatorit cu un cetatean strain care provine dintr-o tara terta nemembra UE si care poseda permis de sedere romanesc fiind rezident roman.doresc ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie eugenia12 eugenia12 Buna Ziua, ma aflu in Italia de 5 ani si lucrez ca asistent medical. Am toata familia aici si locuinta proprietate personala.As vrea sa stiu daca as avea ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate pentru cetatenie britanica LauraConstanta LauraConstanta Buna ziua, am o problema care cred ca tine de drept international civil cred si nu stiu cum sa o descurc. Situatia e pe scurt aceasta: cetatean roman ... (vezi toată discuția)