avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termen prescriptie amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termen prescriptie amenda

Acum un an am fost oprit de un agent de politie care nu avea masina dotata cu aparat radar intro localitate din tara.
Acesta mi-a comunicat ca am fost surprins de un aparat radar la cca. 15 Km de locul in care m-a oprit cu 90 Km /H fara sa poata sa faca nici o dovada in acest sens.
M-ia cerut actele masinii permisul si mi-a completat un proces verbal pentru depasirea vitezei legale care a uitat sa mi-l dea (fara sa apuc sa il semnez).
De atunci primesc prin mandat postal un mandat din acea localitate pe care nu l-am ridicat nici pana in ziua de azi(fiind ferm convins ca e procesul verbal cu amenda)
Este valabil acel proces verbal?A procedat legal agentul de politie?(precizez ca eu nu am vazut nici un radar si nici masina agendului nu era dotata cu asa ceva)
Care este termenul in care se prescrie o amenda pentru depasirea vitezei legale?

Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 17:59, 24 Septembrie 2009
2007_rozi a scris:

Daca procesul verbal a fost incheiat acum un an si inca nu a fost comunicat ....a intervenit prescriptia.;)


corect, dar prescriptia trebuie constatata de instanta de judecata care va anula acel titlu executoriu, ca atare plicul trebuie ridicat, citit cu atentie p-verbal si apoi plangere contraventionala. Succes!!!
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
andrei_pap87, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru o amenda comunicata mai tarziu de 30 de zile alexandra_marta alexandra_marta Am primit astazi (stampila postei este din data de 23.09.2009, iar pe scrisoarea in sine in partea superioara, sub serie si numar este trecuta data de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal pe care am facut mentiuni neinmanat, trimis acasa, dar la politie, nu la domiciliu liviusimuleasa liviusimuleasa am fost depistat de radar desi nu l-am vazut intr-o localitate cu 77 km/ h si oprit in alta localitate. nu am semnat procesul verbal, dar am trecut la obiectii ... (vezi toată discuția)