avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu apometrele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu apometrele

Eu am 2 apometre , unul se afla in curte si altul in afara curtii, amandoua pentru apa rece. Cel din curte a inregistrat din luna septembrie 2016 pana in luna iunie 2017 , 24 mc, iar cel care este in afara curtii 104 mc., cu 80 mc mai mult.

I-am chemat pe cei de la compania de apa,l au zis ca nu e spart nimic, ca contorul functioneaza, dar se vede clar ca nu functioneaza bine, ca eu am consumat intotedeauna intre 2 si 4 mc pe luna.

Ce sa fac in aceasta situatie ?



Pai contorul l-am verificat eu, ca ma pricep la contoare, l-am si desfacut alaturi de cei de la compania de apa, si contorizeaza corect. Atunci problema este alta, intre cele doua camine e sparta teava, asa cred.
Pardon cel vechi cred ca are peste 26 de ani, nu peste 4 ani. M-a mancat pe mine sa am apometru in strada, ca sa citeasca de la companie indexul mai usor, sa nu-l puna din burta, deoarce eu nu sunt mereu acasa. Aia de la companie mi-au zis ca daca pun un apometru nou, o sa creasca presiunea la apa, tevile sunt vechi, si o sa se sparga. Eu am zis ce legatura are apometrul nou, cu presiunea apei si cu teava? Si uite ca s-a spart teava si acum am de plata 87 mc de apa. Enorm. Cat consum eu in 3 ani si 8 luni, ca eu consum 2 mc /luna. Cel mult 4 mc. luna.

[Va rog sa folositi un limbaj decent. Multumesc ]
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2017
Admin, administrator
Pai vedeti ce se intampla daca nu ascultati sfaturile unor profesionisti!
O fi sparta teava dar apa aia trebuia sa iasa si la suprafata, nu sa se duca toata in pamant fara sa existe urme de umezeala.
Problema o identificati usor, inchideti toate robinetele si vedeti cum se invart ambele contoarele. Ala din curte ar trebui sa nu se invarta deloc iar cel din strada sa duduie.
Daca tot va pricepeti la contoare, montati un dop la intrarea celui din curte iar daca cel din strada contorizeaza in continuare este clar ca teava e spart intre cele 2.
Nu mai am de ce sa montez dop. Am inchis robinetul si la ala de afara. E sparta teava cred, eu nu pot sa sap, ca nu am putere. In al doilea rand curge in pamant. Nu se vede nicio baltoaca la suprfata. Partea proasta e ca trebuie sa sape sub gard, nu stiu cum o sa faca. O sa raman fara gard?
Culmea este ca apa nu iese la suprafata, oare de ce? Nu e nicio baltoaca, nu se vede nimic. Eu ma pricep doar la contoare, ca atunci cand eram mic erau altfel, si eu le reaparam mecanismele, fara sa stie aia de la compania de apa. Am reparat mai multe contoare, ca mi le aducea cadou unchiul meu de la combinatul chimic din Craiova, Nu contorul este de vina, teava e sparta. Au zis aia de la compania ca vin cu detectorul sa vada unde ar fi sparta teava.

Alte discuții în legătură

Escrocherii facute de compania de apa Hamarsold100 Hamarsold100 Mentionez ca eu nu consum pe luna decat 2-3 mc de apa. In luna mai si iunie 2017 escrocii de la Compania de Apa au facut o smecherie, ceva, la contorul de apa, ... (vezi toată discuția)
Escrocherie la o companie de apă RicaRamurica RicaRamurica Eu am un apometru a cărui rotiță se învârtea și când nu consumam apă. Escrocii de la o companie de apă m-au mințit că am avarie, dar nu am avut ... (vezi toată discuția)
Bloc nou cu trei apometre principale marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor. De curind am aflat ca avem la bloc nou de 7 luni pierderi de apa de 800 mc. Noi avem ca orce bloc cite un apometru principal la fiecare scara , ... (vezi toată discuția)