Eu am 2 apometre , unul se afla in curte si altul in afara curtii, amandoua pentru apa rece. Cel din curte a inregistrat din luna septembrie 2016 pana in luna iunie 2017 , 24 mc, iar cel care este in afara curtii 104 mc., cu 80 mc mai mult.
I-am chemat pe cei de la compania de apa,l au zis ca nu e spart nimic, ca contorul functioneaza, dar se vede clar ca nu functioneaza bine, ca eu am consumat intotedeauna intre 2 si 4 mc pe luna.
Ei, ati vazut ca ati gasit solutia! Acum trebuie sa gasiti un putzar.
Vedeti totusi ca trebuie sa platiti o taxa la Apele romane pentru apele subterane.
Nu platesc nimic! Ca fac fantana in curte.Ca nici la tara nu plateste nimeni, si toti beau apa de la fantana mea, fara sa plateasca un ban ! Ca doar nu o fi stapani pe apa din pamant, mai da-i in ma-sa ! O sa fac fantana in pivnita casei, ca sa nu stie nimeni de ea !
Domnule Cyan , dar cum apometrul poate sa inregistreze daca nu trece apa prin el. Explicati-mi si mie cum este posibil asa ceva,. ca ziceti ca va pricepeti.
Nu am spus ca ma pricep, am spus ca am tangenta cu domeniul metrologic, priveste etalonarea si verifiacrea metrologica a echipamentelor.
Nu cunosc functionarea contorului, e drept ca am demontat contoare de apa doar de curiozitate sa vad din ce este compus, este posibil sa fie vreun ax uzat iar turbulenta apei sa invarta indexul, nu am idee.
Discutati cu furnizorul sa il inlocuiasca sau si sa va monteze un contor de bransament in interiorul curtii, in locul celuilalt.
Astfel eliminati suspiciunea ca ar fi cineva bransat ilegal intre contorul de afara si cel din interior.
Spuneti ca ati decopertat intreaga teava, corect? Exista cineva "legat" la teava?
Domanule Cyan, va multumesc pentru amababilitatea dumneavoastra, ca ati incercat sa-mi raspundeti la toate intrebarile mele. Dar eu tot nu inteleg, cum un contor poate sa inregistreze non stop 24 din 24 de ore, fara ca eu sa consum apa, fara ca eu sa am teava sparta? Cum e posibil asa ceva. E ca si când dumneavoastra nu ati consuma nici gaze, nici curent electric, si contoarele ar merge singure, fara nici un consum. Cum e posibil; asa ceva? Se vede ca fac ei niste smecherii pe care noi consumatorii de rand nu le cunoastem , si le tin secerete, ca doar nu sunt tampiti. Am vazut ca contoarele moderene de acum arata un index de 2,5 ori mai mare decat contoarele vechi, rotitele se rotesc mai repede. De fapt aceasta problema a contoareleor inteligente care ii hotesc pe consumatori este si in Franta, Germania, SUA.