avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu apometrele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu apometrele

Eu am 2 apometre , unul se afla in curte si altul in afara curtii, amandoua pentru apa rece. Cel din curte a inregistrat din luna septembrie 2016 pana in luna iunie 2017 , 24 mc, iar cel care este in afara curtii 104 mc., cu 80 mc mai mult.

I-am chemat pe cei de la compania de apa,l au zis ca nu e spart nimic, ca contorul functioneaza, dar se vede clar ca nu functioneaza bine, ca eu am consumat intotedeauna intre 2 si 4 mc pe luna.

Ce sa fac in aceasta situatie ?

Hamarsold100 a scris:

in curte asa cum am zis nu mai este contor,

Furtunele alea (...) sunt la apometru din curte.

Este sau nu este contor in curte?

Piesa aia cu ce seamana, din ce este, plastic, metal, cand ati scos-o de pe apometru a curs apa, trebuie sa o comparati cu ceva.

Furtunele alea tot nu v-ati dumirit de unde vin si unde se duc?

Daca acum inregistreaza normal ce va mai supara?
Contor in curte nu mai este, ca l-au luat si ma supara faptul ca au inlocuit teava de metal cu o teava de aia de plastica care la iarna se va sparge imediat, trebuie sa pun haine pe ea, vata si altceva ca sa nu se sparga. Furtunele alea nu stiu unde se duc, in partea de jos a caminului de la apometrul din afara curtii sunt niste gauri, si acolo intra capetele de la cele doua furtune, care mi-ati spus ca de fapt nu sunt furtune. In al doilea rand este o imbecilitate ca exista contoare de mai multe clase A, B, C, deoarece ele inregistreaza diferit , si ar trebui sa inregistreze toate la fel, plus ca cei de la compania de apa , mares debitul la apa , si maresc si presiunea apei, ca rotitele sa se roteasca cu o viteza ametitoare. Apoi se stie ca daca montom apometrul gresit acesta nu va mai inregistra corect , dar piesa aia nu este de plastic. Este o piesa care am gasit-o in interiorul apometrului. Am chemat pe cei de la compania de apa, si le-am zis ca apometrul e buba. Au zis ca ei nu se baga sa rupa sigiliul, si au zis sa-i chem pe cei de la apometre, dar eu intre timp am chemat si procuratura, si i-am zis procurorului ca astia fac o frauda, si a inceput si procurorul a zis ca nu se baga. Am zis ca eu lucrez la metrologie si am luat apometrul atunci si l-am deschis, si am gasit ceva interesant, inauntrul lui era bagata o piesa de plastic care impingea mereu rotita principala, adoica rotita aia mare. Culmea este ca acea piesa care nue ste magnetica, dar are un lipici special, facea ca rotitele sa se roteasca non stop. Miai zis aia ca sa nu scot acea piesa, ca toate apometrele au acea piesa. Dar eu am scos-o. Si le-am spus la aia de la compania de apa. Vreti sa va fac plangere penala, pentru ceea ce ati facut? Si ei au zis: Iti facem si noi plangere ca ai rupt sigiliul. Da , dar eu l-am rupt de fata cu procuratura si am constatatat cas ma fraudati pe mine si pe vecinii mei, si atunci unul de la companie mi-a zis ca si el pateste la fel . Si le-am zis bine nu va fac plangere, platesc aproape 600 de lei cu care m-ati furat, dar sa nu se mai repete. Dar vedeti domnule Cyan, eu 32 de ani cat am avut apometru in curte , nu m-au putut frauda, acum ca mi-au pus apometrul in afara curtii , ma pot frauda si alta data. Nu stiu ce sa mai fac.

Am zis la inceput ca piesanu e de plastic, apoi am zis ca e de platic, nu e plastic, e ceva care seamana cu platicul, piesa aia are un fel de arcusor care era intre dintii de la rotita de plastic de apometru, si acel arc , care de fapt nu e arc, antrena rotita sa mearga mereu,

Nu futunele nu sunt la apometrul din curte, sunt la cel din afara curtii, s-ar putea ca ei sa umble la ele, sa le lege in asa fel ca rotita sa se roteasca mereu. Cum au umblat acolo la furtunele alea, ca s-au bagat acolo in camin, si le-au desfacut ca sa poata intra, si cum am venit eu cu procratura si au scos piesa aia, cum s-a rezolvat problema. Aceeasi hotie o fac la toti vecinii, si vecina mea a zis ca la apometrul asta nou rotita se roteste foarte rapid, fata de contorul vechi, deci fac ei o hotie.

Hotia nu cred ca e facuta la apometru, hotia cred ca consta in legarea eronata a furtunelor. Dar eu tot nu am inteles cu am facut ca acest contor sa inregistreze non stop, chiar fara un consum de apa. Posibil ca acolo in furtun sa fi comprimat aerul, si acel aer sa antreneze rotitele, nu stiu ce hotie au facut, sau in acele furtune sa existe apa , si acea piesa face sa recircule apa , in cerc, astfel ca acea rotita sa se invarteasca mereu. Nu stiu ce hotie fac ei, e greu sa aflu, pentru ca ei nu spun nimanui hotiile pe care le fac.

Uitati si in America, la niste studenti din Standford, faceau aceeasi hotie la contorul electric, studentii erau plecati de acasa, si contorul inregistra, desi ei nu aveau niciun consumator bagat in priza. [ link extern ]

Deci contoarele inteligente ( eu nu am asa ceva) inregistreaza mult mai mult decat vechile contoare. [ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iunie 2017
cyan, moderator
#-o #-o #-o

Domnule @Hamarsold100, dumneata intelegi romaneste sau vorbesc turceste? Vreti sa vorbesc olteneste?

Nu mai adaugati mesaje consecutive, unul dupa altul, editati mesajul timp de 30 minute prin apasarea butonului Editeaza!

Înțeleserăți cum se editează?

Se pierde esenta discutiei si ne invartim in jurul subiectului ca rotitele de la apometru, se plictisesc si cei care citesc topicul!

Pana nu spuneti ca ati inteles nu mai continuam discutia! Ok?

Pai daca nu le adaug consecutiv, nu am cum sa va raspund. Si daca nu vreti sa mai raspundeti treaba dumneavoastra. Nu ma intereseaza pe mine daca dumneavoastra vreti sa-mi mai raspundeti sau nu.
Adaugati un mesaj cand raspundeti la mesajul cuiva care va raspunde.

Dar cum vad ca nu va mai intereseaza va doresc succes in rezolvarea problemei si sa nu ajungeti sa platiti daune furnizorului pentru desigilarea apometrului.

Numai bine!

Alte discuții în legătură

Escrocherii facute de compania de apa Hamarsold100 Hamarsold100 Mentionez ca eu nu consum pe luna decat 2-3 mc de apa. In luna mai si iunie 2017 escrocii de la Compania de Apa au facut o smecherie, ceva, la contorul de apa, ... (vezi toată discuția)
Escrocherie la o companie de apă RicaRamurica RicaRamurica Eu am un apometru a cărui rotiță se învârtea și când nu consumam apă. Escrocii de la o companie de apă m-au mințit că am avarie, dar nu am avut ... (vezi toată discuția)
Bloc nou cu trei apometre principale marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor. De curind am aflat ca avem la bloc nou de 7 luni pierderi de apa de 800 mc. Noi avem ca orce bloc cite un apometru principal la fiecare scara , ... (vezi toată discuția)