avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura pentru o amenda comunicata mai tarziu de 30 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura pentru o amenda comunicata mai tarziu de 30 de zile

Am primit astazi (stampila postei este din data de 23.09.2009, iar pe scrisoarea in sine in partea superioara, sub serie si numar este trecuta data de 31.08.2009) o instiintare pentru unul dintre autovehiculele de firma pentru a comunica datele soferului pentru o amenda din data de 23.07.2009 in localitatea Balotesti (radar fix).

Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Este clar ca este depasit termenul pentru comunicarea contraventiei, insa unde ar trebui sa merg ca sa rezolv aceasta problema, mai ales ca am inteles ca amenda pentru ne-comunicarea datelor soferului este de 21-100 puncte pentru firma.

Cel mai recent răspuns: alexandra_marta , utilizator 14:26, 25 Septembrie 2009
acea instiintare prin care trebuie identificat contravenientul trebuie si ea trimisa in interiorul termenului de 6 luni in care trebuie intocmit si p-verbal ptr ca altfel ar interveni prescriptia sanctiunii contraventionale si s-ar intocmi degeaba un p-verbal ptr o fapta care s-a prescris.

Ex: contraventia s-a constatat cu aparatul radar in 01.ian.2009 si p-verbal trebuie intocmit pana la 01.iu.2009...tot in aceasta perioada organul constatator trebuie sa staruie si la aflarea datelor soferului contravenient ptr a putea intocmi p-verbal pe numele acestuia si a-l comunica in termen de 30 zile de la intocmire. Daca nu respecta aceste termene intervine:

- in prima situatie, prescriptia sanctiunii contraventionale
- in a doua situatie, caducitatea p-verbal, adica acesta desi intocmit cu respectarea termenului de 6 luni nu mai produce efecte intrucat nu a fost comunicat in 30 zile de la data intocmirii.


daca nu ma insel com. Balotesti se afla in raza de competenta a Jud.Buftea:hm:
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
andrei_pap87, utilizator
Multumesc pentru raspunsul prompt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie amenda BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Acum un an am fost oprit de un agent de politie care nu avea masina dotata cu aparat radar intro localitate din tara. Acesta mi-a comunicat ca am fost ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa vina pv de radar acasa? Mika05 Mika05 Buna ziua, Am si eu o nedumerire si poate ma puteti ajuta: mi-a venit acasa, la data de 27.11.2008, un Proces Verbal incheiat in 22.10.2008 pentru depasirea ... (vezi toată discuția)