avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malpraxis

Buna ziua,

Am nevoie de cateva informatii. Subiectul este urmatorul: accident de circulatie petrecut in 2012. Tatal meu a decedat in acest accident. Cazul a fost redeschis in 2014. Inca nu este data solutia definitiva.
Din cauza faptului ca exista o neconcordanta intre fisa de observatie clinica generala (de la spital) si raportul de necropsie, doresc sa dau in judecata si medicul si spitalul. Neconcordanta consta in faptul ca tatalui meu nu i s-a facut nici radiografie toracica si nici nu a fost dus la tomograf. Iar in raportul de necropsie se precizeaza ca avea 5 coaste rupte si sange in plamani. Cum i s-a facut inclusiv resuscitare, nu cred ca gresesc daca spun ca e caz clar de malpraxis. Nu faci masaj cardiac unui pacient cu fracturi costale! Ca-l omori tu, ca si medic! Eu pot sa afirm ca avea plamanii plini de sange de la masajul cardiac.
Mai mult, ma intereseaza si problema penala a medicului respectiv. Cam care ar fi acuzatiile ce i le pot aduce?
Orice sugestie este binevenita. Multumesc anticipat!

Drobeta Turnu Severin....tot un fel de Cucuietii din Deal! Si nu era nicio operatie in curs atat timp cat medicul s-a prezentat cu ochii umflati de somn! Iar accident de circulatie fara evaluarea zonei toracice, nu mi se pare dovada de competenta. Pentru ca majoritatea organelor interne in torace si abdomen se gasesc. Nici radiografie toracica si nici abdominala nu s-a facut!
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2017
AlfaBetaOmega, utilizator
AlfaBetaOmega a scris:

Mai mult, ma intereseaza si problema penala a medicului respectiv. Cam care ar fi acuzatiile ce i le pot aduce?
Orice sugestie este binevenita. Multumesc anticipat!

Nu dvs. faceti acuzatiile ci organul de urmarire penala.
Cazul trebuie analizat in functie de problemele medicale in primul rand.
Trebuie studiat dosarul pentru a se putea trage o concluzie deoarece pot exista mai multe aspecte necunoscute.
Cel mai bine ar fi să aduceți la cunoștință organelor de cercetare penală cele susținute pe forul și acestea vor decide dacă constituie sau nu infracțiune. În civil, termenul de prescripție este de 3 ani. Prin urmare, aveți ca alternativă și introducerea unei acțiuni în fața instanței civile.
Din pacate eu fac acuzatiile! Daca as astepta sa le faca procurorii, as pierde timpul inutil. Nu au niciun interes sa vada ceva! Asta este si explicatia faptului ca pana in prezent, scorul dintre mine si Parchet este de 2-0 in favoarea mea. Doua ordonante de NUP date de Parchet au fost anulate in instanta. Deci, repet, eu fac acuzatiile atunci cand e vorba de un grup infractional format din procurori, politisti, experti, medici, etc. Nu degeaba cazul este si in atentia DNA. Stiu ce afirm si stiu ce probe sunt in dosar. Doar ca de data asta vreau sa ma leg si de medici, asta e diferenta.

PS...Iar in curand, in toamna, va urma 3-0! #-o

Desi sunt parte vatamata in dosar, am ajuns sa ma si amuz de situatia in ansamblu. Atat amatorism nu am crezut ca e posibil!
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
Mai concret....3 ani de cand? Accidentul s-a petrecut in ianuarie 2012, deci acum aproape 5 ani. Dar, prin ordonanta Parchetului, s-a anulat tot si s-a dispus redeschiderea cazului in toamna lui 2014. Sa inteleg ca cei 3 ani s-ar contabiliza din 2014? Sau de cand se da o solutie finala? (nu exista in prezent).
Puteti da un raspuns mai la obiect?
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017

Alte discuții în legătură

Folosirea probele video-audio in proces penal omega1969 omega1969 Buna seara, Am nevoie de o lamurire. Pot folosi in instanta, ca si probe, discutii filmate cu camera ascunsa? Ma refer strict la discutii dintre mine si ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie, suspect! (cercetare penala ca si inexistenta) Silviu_2016 Silviu_2016 Buna ziua, Nu intru in detalii, ca nu are sens. Pe scurt, in urma unui accident de circulatie soldat cu victima decedata, am depus plangere penala impotriva ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu nup desfiintata de catre instanta, a 3-a oara! AlfaBetaOmega AlfaBetaOmega Buna ziua, Voi fi cat mai succint. Ce se poate face in cazul unui dosar penal in situatia in care Instanta a desfiintat solutia de neincepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)