avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malpraxis

Buna ziua,

Am nevoie de cateva informatii. Subiectul este urmatorul: accident de circulatie petrecut in 2012. Tatal meu a decedat in acest accident. Cazul a fost redeschis in 2014. Inca nu este data solutia definitiva.
Din cauza faptului ca exista o neconcordanta intre fisa de observatie clinica generala (de la spital) si raportul de necropsie, doresc sa dau in judecata si medicul si spitalul. Neconcordanta consta in faptul ca tatalui meu nu i s-a facut nici radiografie toracica si nici nu a fost dus la tomograf. Iar in raportul de necropsie se precizeaza ca avea 5 coaste rupte si sange in plamani. Cum i s-a facut inclusiv resuscitare, nu cred ca gresesc daca spun ca e caz clar de malpraxis. Nu faci masaj cardiac unui pacient cu fracturi costale! Ca-l omori tu, ca si medic! Eu pot sa afirm ca avea plamanii plini de sange de la masajul cardiac.
Mai mult, ma intereseaza si problema penala a medicului respectiv. Cam care ar fi acuzatiile ce i le pot aduce?
Orice sugestie este binevenita. Multumesc anticipat!

Incalcare a legii de catre cine? Daca nu s-a prezentat niciun criminalist, vinovatul e... niciun criminalist. Daca s-a prezentat si intre timp au disparut pozele, poate a fost mituita femeia de servici sa le fure din dosar. Sau poate n-a fost mituita, dar a facut ordine pe birou si pozele au ajuns in alt dosar, care acum zace la arhiva.

Pe urma de unde stiti ca respectivul a fost martor la accident? Ca asa pot sa ma prezint si eu ca martor, sa zic ca am vazut ca s-au facut poze si mai tarziu sa va cer sa ma ajutati cu 1000 de Euro, ca sunt om sarac.

Altfel, chestia cu malpraxisul e cu totul alta mancare de peste decat urmarirea penala a celui care a comis accidentul (daca si el a murit in accident, mortu-i vinovatu' si cercetarea penala nu mai avea rost: mortii nu pot fi urmariti penal).
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2017
tgeorgescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
tgeorgescu a scris:

Incalcare a legii de catre cine? Daca nu s-a prezentat niciun criminalist, vinovatul e... niciun criminalist. Daca s-a prezentat si intre timp au disparut pozele, poate a fost mituita femeia de servici sa le fure din dosar. Sau poate n-a fost mituita, dar a facut ordine pe birou si pozele au ajuns in alt dosar, care acum zace la arhiva.

Pe urma de unde stiti ca respectivul a fost martor la accident? Ca asa pot sa ma prezint si eu ca martor, sa zic ca am vazut ca s-au facut poze si mai tarziu sa va cer sa ma ajutati cu 1000 de Euro, ca sunt om sarac.

Altfel, chestia cu malpraxisul e cu totul alta mancare de peste decat urmarirea penala a celui care a comis accidentul (daca si el a murit in accident, mortu-i vinovatu' si cercetarea penala nu mai avea rost: mortii nu pot fi urmariti penal).

In primul rand s-a derapat de la subiect. Responsabilitatea formarii echipei CFL cade in sarcina persoanei aflate la conducerea IPJ! Politistii, mai devreme sau mai tarziu, vor fi obligati sa spuna cine le-a dat ordin sa se deplaseze fara criminalist. Priceput-ai? Iar, la cercetarea de la fata locului responsabilitatea revine sefului echipei. El nu trebuia sa paraseasca locul pana nu soseau criminalistii. Repet: citeste ce prevad cele 3 documente mentionate anterior si (poate) vei intelege (desi n-as paria!).
Tu nu polemizezi cu mine, ci cu ce prevede clar legea in vigoare. Documenteaza-te!

PS. Iar daca scrie clar in procesul de cercetare la fata locului ca NU S-AU FACUT FOTOGRAFII....ce tot bati campii cu mituirea cuiva sa le sustraga? E adevarat ca un martor afirma ca ar fi fost criminalist la caz, dar eu vorbesc strict pe ce se mentioneaza in procesul verbal. Daca intelectualul cu cascheta afirma in scris ca nu a respectat legea, raspunde penal! Ce sa-i fac eu? L-am pus eu sa scrie ce a scris? Eu lucrez cu materialul clientului. Si crede-ma, probe sunt suficiente sa ajunga toti dupa gratii!

Editare mesaj pentru atac la persoană

@AlfaBetaOmega,vă atrag atenția asupra limbajului folosit cu ceilalți participanți la discuție!Respecați regulamentul de postare, în caz contrar voi solicita banarea dvs. Mulțumesc !
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Luati-o mai usor cu "sa ajunga toti dupa gratii". In primul rand responsabil pentru a nu fi trimis criminalistul este cel care era factor de decizie in acel moment in aceasta privinta (deci nu toti cei care s-au ocupat de dosar). In al doilea rand, chiar daca s-ar stabili ca el a gresit, sanctiunea poate fi disciplinara (de ex. mustrare). Poate pretinde foarte simplu: toti criminalistii erau ocupati in ziua respectiva si de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Deci vina lui ar fi pur formala, faptic neputand trimite pe nimeni. Parc-aud refrenul "fapta nu a fost savarsita cu forma de vinovatie ceruta de legea penala".
tgeorgescu, utilizator
Nu e nevoie sa le citesc pentru a ma dumiri ca le interpretati gresit. Dovada? Contradictia urmatoare:
AlfaBetaOmega a scris:

Iar, la cercetarea de la fata locului responsabilitatea revine sefului echipei. El nu trebuia sa paraseasca locul pana nu soseau criminalistii.
...
Acolo nu se stipuleaza niciunde ca ai dreptul sa te duci la un caz cu victima fara criminalist! Se specifica in mod clar CA ASIGURI PERIMETRUL si NU TE MISTI DE ACOLO pana nu se face cercetarea penala la fata locului.

Revin la ce am spus: tarasenia cu responsabilitatea pentru ancheta penala si tarasenia cu malpraxisul medical sunt doua chestiuni diferite, au nevoie de doua procese diferite.

Eu nu am nimic de pierdut sau de castigat in chestiunea asta, doar afirm niste lucruri care mi se par de bun simt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea probele video-audio in proces penal omega1969 omega1969 Buna seara, Am nevoie de o lamurire. Pot folosi in instanta, ca si probe, discutii filmate cu camera ascunsa? Ma refer strict la discutii dintre mine si ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie, suspect! (cercetare penala ca si inexistenta) Silviu_2016 Silviu_2016 Buna ziua, Nu intru in detalii, ca nu are sens. Pe scurt, in urma unui accident de circulatie soldat cu victima decedata, am depus plangere penala impotriva ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu nup desfiintata de catre instanta, a 3-a oara! AlfaBetaOmega AlfaBetaOmega Buna ziua, Voi fi cat mai succint. Ce se poate face in cazul unui dosar penal in situatia in care Instanta a desfiintat solutia de neincepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)