avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... IESIRE DIN TARA-CU DOVADA INLOCUITOARE A ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

IESIRE DIN TARA-CU DOVADA INLOCUITOARE A CERTIFICATULUI DE INMATRICULARE

BUNA ZIUA!

AM CUMPARAT O MASINA NOUA SI DORIM SA MERGEM IN BULGARIA IN CONCEDIU. AICI APARE PROBLEMA...PANA LA DATA PLECARII NU PUTEM INTRA IN POSESIA CERTIFICATULUI DE INMATRICULARE.

DOMNII DE LA POLITIE NE-AU ELIBERAT DOVADA INLOCUITOARE A CERTIFICATULUI DE INMATRICULARE(IN FORMAT ELECTRONIC), VALABILA 15 ZILE. PE DOVADA INLOCUITOARE NU SCRIE CA ESTE VALABILA DOAR PE TERITORIUL ROMANIEI.

PUTEM IESI DIN TARA CU DOVADA INLOCUITOARE A CERTIFICATULUI DE INMATRICULARE?

DACA SE POATE IESI, VA ROG SA-MI SPUNETI SI UN ACT, DOCUMENT...IN CAZ CA ESTE NEVOIE SA PORT O DISCUTIE CU DOMNII DE LA VAMA.

MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI!
Din tara se poate iesi doar cu certificatul de inmatriculare si nu cu dovada inlocuitoare. Aceasta este valabila doar in RO
Gheorghe Florin a scris:

Din tara se poate iesi doar cu certificatul de inmatriculare si nu cu dovada inlocuitoare. Aceasta este valabila doar in RO


In baza carei legi este valabila doar in RO?
cristi4n a scris:
In baza carei legi este valabila doar in RO?

Potrivit Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena la 08 noiembrie 1968.
Un autovehicul poate circula în traficul internaţional dacă este înmatriculat, dar numai pe perioada cât este asigurat pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule, iar conducătorul posedă permis de conducere valabil precum şi un certificat valabil care să dovedească înmatricularea vehiculului respectiv.

Astfel, trecerea frontierei cu un autovehicul fara certificat de înmatriculare valabil nu este posibilă.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Dar dovada înlocuitoare este certificat de înmatriculare, nu? Că dacă nu ar fi, nu s-ar putea circula nici în România.
În ceea ce privește asigurarea, RCA este încheiat (altfel n-am primi dovada înlocuitoare a certif. de înmatriculare), valabilă și în străinătatea pe perioada valabilității dovadei...deci teoretic ne încadrăm în prevederile convenției de la Viena.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate circula in ue cu dovada inlocuitoare a certificatului de înmatriculare? cristi4n cristi4n Buna ziua, Procesul de inmatriculare in Romania este luuung si complicat. Dupa o asteptare de 3 luni (3 LUNI) pentru programarea la RAR, am aplicat zilele ... (vezi toată discuția)
Iesire cu masina din tara Miha111 Miha111 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu ... (vezi toată discuția)
Permisul coducere kosovo Ciresar Ciresar Cum poate circula in mod legal un cetățean kosovar care are viză de ședere în România, daca permisul de conducere obtinut in tara sa nu ii este ... (vezi toată discuția)