avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari - gratar in curtea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari - gratar in curtea blocului

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti referitor la urmatoarea speta. Asociatia de Proprietari a blocului meu a votat construirea unui gratar foarte aproape de geamul meu, eu locuiesc la etajul 3. Acest lucru ma deranjeaza deoarece nu pot tine geamul deschis sau usca rufe in balcon pe perioada cat se pregateste gratarul. Intrebarile mele sunt:
1. Este legal sa se construiasca un gratar pe spatiul comun (curtea blocului) fara acordul scris al tuturor proprietarilor?
2. Este undeva prevazut in legislatie faptul ca nu au voie sa faca gratar in curtea blocului, chiar daca anumiti locatari sunt deranjati de fum si miros?

Va multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: ana1978 , utilizator 12:32, 6 Iulie 2017
Exista in vigoare LEGEA Nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic,publicata in
M.Of. nr. 201 din 27.3.2012,care prevede fara echivoc spatiile unde se pot face gratare,
respectiv
Art. 3
c) zone special amenajate pentru activităţile de picnic – zonele aparţinând domeniului public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă;

d) zone indicate pentru activităţile de picnic – zonele indicate în planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor, precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, în care sunt permise activităţi de picnic, cu excepţia aprinderii focului;
Art. 4
(1) Desfăşurarea activităţilor de picnic, cu excepţia celor desfăşurate în zonele prevăzute la art. 3 lit. c) şi d), este interzisă.
Multumesc pentru raspuns. Problema este ca aceasta lege face referire numai la spatiul public si nu la o curte privata. Toti cei care au geamurile pe partea cealalta au votat sa construiasca gratarul sub geamul meu.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratar tescan elena tescan elena Buna ziua, locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de ... (vezi toată discuția)
Gratar la bloc in curte proprietate privata. buna ziua. va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! locuiesc ... Codrinvld Codrinvld Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! Locuiesc intr-un complex rezidential de blocuri insiruite, intr-un bloc parter+ 2 etaje. Apartamentele ... (vezi toată discuția)
Gratar la bloc dragodado dragodado buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)