avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz conform cod caen sau conform atributiilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz conform cod caen sau conform atributiilor reale?

Buna ziua,

Sunt momentan angajata cu contract perioada nedeteminata, cu functia de Manager de Proiect, unde durata preavizului este in mod normal de 45 de zile calendaristice.
Daca in perioada cat am fost in firma, nu am exercitat efectiv rolul de Manager de Proiect (a fost trecut mai mult pt contract ca si promisiune viitoare, sa zicem asa), ci alta functie, sunt obligata legal la un preaviz de 45 de zile in caz de demisie? Sau pot solicita preavizul de 20 de zile invocand faptul ca nu am fost Manager de proiect sau nu am avut alta functie de conducere in toata perioada de cand sunt angajata?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 6 Iulie 2017
Preavizul este cel mentionat in c.i.m. ... nu are nicio legatura cu codul CAEN.
Da, ma refeream la faptul ca sunt trecuta pe functie de conducere, dar in realitate nu am fost pe aceasta pozitie, si nu as dori sa imi asum un preaviz de 45 de zile , cat este trecut in c.i.m pt functia de conducere.
Se ia in considerare ce este mentionat in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? cum identific daca am o functie de executie sau de conducere? diana_ro diana_ro Buna ziua, Din Codul muncii: Art. 81 (4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut ... (vezi toată discuția)
Care e perioada de preaviz corecta? oanaalexandra oanaalexandra Buna seara.Am si eu o dilema :in 2011 am incheiat un contract pe postul de casier in care era specificata perioada de preaviz de 20 de zile.in octombrie 2012 ... (vezi toată discuția)