avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional training
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional training

Buna ziua,
Am semnat un act aditional pentru un curs format din mai multe module.
Eu am dat un modul in decembrie, dar l-am promovat mai tarziu, in iunie. In actul aditional este stipulat faptul ca suma incepe sa scada proportional dupa terminarea cursului ( adica obtinerea diplomei ). Problema este ca nu as vrea sa platesc 60 de milioane, avand in vedere ca am stat 8 luni din 18 ci in cel mai bun caz, proportional pentru cele 10 luni ramase.
As vrea sa stiu ce efect poate avea neachitarea acestei sume:
- oprirea cartii de munca
- faptul ca nu-mi vor da fisa de lichidare
Fisa de lichidare la ce imi este necesara? Nu ma pot angaja fara sa am fisa de lichidare de la actualul loc de munca?

Ce se intampla practic daca nu voi achita aceasta suma ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Eugenia Angelica Fortuna , Consultant resurse umane 13:08, 27 Septembrie 2009
Nu pot sa ceara o suma mai mare decat cea prevazuta in actul aditional.
Daca aveti peste 100 de angajati angajatorul este obligat sa va trimita cel putin o data la 2 ani la curs de formare profesionala.
Am mai intalnit cazuri de-ale D-voastra, care au ajuns la proces, in toate cazurile au castigat angajati, deoarece: (am scris mai sus)
Art. 190. - (1) Angajatorii au obligatia de a asigura participarea la programe de formare profesionala pentru toti salariatii, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o data la 2 ani, daca au cel putin 21 de salariati;
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesionala, asigurata in conditiile alin. (1), se suporta de catre angajatori.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs formare profesionala tudor10 tudor10 Buna ziua Am facut un curs de formare profesionala si am fost pus sa semnez un act aditional ca nu voi pleca din companie inainte de un an iar daca voi pleca ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba cu clauza formare profesionala Little_skip Little_skip Buna seara, As dori sa stiu daca in perioada de proba intra in vigoare clauza de formare profesionala. Mentionez ca nu am beneficiat pana in prezent de ... (vezi toată discuția)
Act aditional de formare profesionala miky01 miky01 buna ziua, va rog sa mi comunicati daca un act aditional de formare profesionala in care nu este specificata perioada de training, trainarul etc (data ... (vezi toată discuția)