avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de a petrece timp cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de a petrece timp cu copilul

Buna ziua,

Suntem divortati, locuim in orase diferite la distante de aproximativ 300 km si avem un copil de 2 ani.

In acest moment nu a putut fi stabilita o intelegere intre mine si mama lui in ceea ce priveste timpul pe care sa ni-l petrecem singuri, dorinta ei fiind ca eu sa calatoresc de fiecare data cand vreau sa imi vad copilul.

As dori sa stiu ce drepturi am sau pot sa obtin in ceea ce priveste timpul petrecut cu copilul. Imi doresc sa petrec cat mai mult timp liber cu el, fara sa fie prezenta si mama. Pot sa iau copilul la mine fara sa fiu obligat sa o iau si pe mama ? Daca da, cat de lung poate fi acest timp, in care el poate petrece la mine.

Va multumesc
Ati putea incepe prin a ne spune...ce doriti dvoastra, dat fiind imprejurarile descrise. Adica...cum vedeti dvoastra o solutie practica. Fctie de ceea ce va doriti, va putem atrage atentia asupra unor aspecte strict legale sau/si practice. Un judecator va pune in balanta, in primul rand, solutia propusa de dvoastra.
asaofi a scris:

Ati putea incepe prin a ne spune...ce doriti dvoastra, dat fiind imprejurarile descrise. Adica...cum vedeti dvoastra o solutie practica. Fctie de ceea ce va doriti, va putem atrage atentia asupra unor aspecte strict legale sau/si practice. Un judecator va pune in balanta, in primul rand, solutia propusa de dvoastra.


multumesc ca m-ati intrebat si imi dati ocazia asta:

Mi-ar placea cat mai mult posibil, dar daca ar fi sa inaintez o propunere ar fi aceasta:
jumatate timp din vacante, sarbatorile legale (prin rotatie) si avand in vedere distanta ori 1 saptamana/pe luna sa stea la mine, ori 2 weekenduri/pe luna cu predare la jumatatea distantei.

Consider ca este o solicitare mai mult decat rezonabila si corecta.
Mihai, sunt mari sanse sa obtineti jumatate din sarbatorile legale prin rotatie si jumatate din vacante, etc, insa in rest nimeni nu va pune mama sa aduca 150 km copilul. Si e destul de mult si pentru minor.
Personal v-as sugera sa cereti un week-end pe luna si mai mult de jumatate din vacantele legale, pentru a compensa week-end-ul numarul 2 din luna in care nu o sa il luati.
Nu as avea energie eu ca adult ca vinerea sa fac 300 de km si duminica alti 300 km. In plus, mama ar trebui sa isi ia liber 2 vinery pe luna doar sa va aduca copilul.
Eu unul asa as face. As negoca pentru mai mult timp in vacante, nu pe ametitul copilului pe drum.
Pentru ce sa aduca mama copilul, sa stea amandoi parintii pe drum in acele weekenduri? Nu e ok, sincer.
Cat despre restul cerintelor, depinde mult de relatia anterioara cu copilul, programul dv. de munca etc. Inca odata, depinde si intre ce orase faceti acest drum, daca nu exista o alternativa mai buna pentru copil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minori lilimunteanu lilimunteanu Buna ziua!Am o fetita de 2 ani si jumatate si sunt separat de sotie !Ce program de vizitare pot obtine in cazul unui proces?Ce sanse am ca tata sa imi pot ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor total aberant !!! cornelyu cornelyu Buna Ziua, Va rog, ce parere aveti despre urmatoarea decizie a unei instante in ceea ce priveste programul de vizita cu copilul ? \\" ... dupa urmatorul ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare copil dupa divort amiabil vrobu vrobu Buna ziua, In 2011 m-am despartit de sotia mea, avand impreuna la acea data un copil de 8 luni. Despartirea s-a produs exclusiv din dorinta sotiei. Un an de ... (vezi toată discuția)