avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Citatie de prezentare la judecata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Citatie de prezentare la judecata

In urma cu 2 ani am infiintat o societate comerciala, fiind student eram scutit de taxa de infiintre.

Pentru ca mi-am continuat studiile si nu facut activitate pe firma am trecut in 2008 firma ca fiind fara activitate, Am facut o cerere la finante ce mi s-a aprobat.

Ma trezesc acum cu o citatie in posta in care se spune ca sunt chemat in instanta fiindca nu am depus bilantul contabil. Risc o amenda de 5000 de lei.

Cum se procedeaza in aceste cazuri?

Cum ma pot apara?

Din cate am aflat de le amici chiar daca firma nu avea activitate tot trebuia depus un bilant contabil cu 0. Aici chiar mi se pare o prostie adica daca nu activezi si declari asta pe proprie raspundere tot trebuie sa mai faci drumuri la fisc? Doar asa ca sa te vada ei la fata?

In tot acest timp pana sa vad aceasta citatie in posta nu am primit nici un preaaviz de la organele fiscale sau o instiintare ceva.

Astept un sfat si o indrumare din partea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Ionatan , utilizator 15:17, 28 Septembrie 2009
"Nemo consetur ignorare legem"-"Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii"

Din nefericire,aveti dreptate,bilantul,indiferente de aceasta situatie,trebuia depus.Din punct de vedere legal,va aflati in culpa.
Chiar si in cazul societatilor care nu au activitate, bilantul trebuie depus inclusiv la Registrul Comertului.
Cel mai simplu ese sa depuneti bilantul la toate institutiile abilitate iar la primul termen de judecata sa faceti dovada depunerii.
Va multumesc! Asa vad ca scrie si in citatie daca daca depun bilantul inceteaza si plangerea facuta impotriva mea.

Acum sa vad pe cine gasesc sa ma ajute cu un bilant se poate face usor daca firma nu a avut activitate, deci e pe 0?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in lichidare doina62 doina62 Incerc sa inchid o firma care a fost deschisa in anul 2003 si a avut activitate doar 4 luni in 2004.Acum mi se cere un bilant de inchidere.Exista un formular ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de avertizare mariusrizea mariusrizea Buna ziua. Va rog a ma ajuta cu o rezolvare in cazul mai jos precizat. In 11.2007 am infiintat un SRL care nici pana in prezent nu a avut activitate. ... (vezi toată discuția)
O firma care nu si-a depus bilantul si declaratiile pe 2011 si 2012 MihaiMih MihaiMih Buna ziua, Am un amic ce detine o societate care nu si-a depus bilantul si declaratiile pe anii 2011 si 2012. Acum doreste sa desfiinteze acea firma pentru ... (vezi toată discuția)