avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor si familie

Buna ziua .
Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a terminat si dosarul pentru programul de vizita . Am primit comunicarea cu hotărârea. Dar nu este definitivă... maine ar trebui să iau fata in domiciliul meu pentru 15 zile . Intrebarea mea este : se aplica legea in contextul in care ma aflu .. fara sentinta definitiva ? Multumesc anticipat ... imi doresc atat de mult sa imi pot lua copilul acasă
Aţi înţeles greşit. Da, meseria de psiholog e importantă şi utilă societăţii, la fel ca cea de duhovnic , de medic sau de dascăl, DAR aceste ocupaţii, care au de-a face direct cu omul, cu mintea, cu sufletul omului, necesită HAR, ori, din viaţa de zi cu zi, vedem că mulţi dintre aceştia nu merită încrederea cetăţeanului.
Meseria de psiholog are multe specializări, foarte importante în societate, care în infimă parte se ocupă de abilităţile parentale , ca să ţină cu mama sau tata - astea sunt chiar nişte naivităţi.
Am văzut rapoarte în care tata era catalogat ca alienator, la fel în care mama era alienatoarea, dar toate aceste rapoarte erau eliberate de...ghici ghicitoarea mea, de cine? de cei nominalizaţi mai sus de mine şi erau etichetaţi exclusiv părinţii la care locuiau minorii.
Psihologii se prostitueaza pentru bani, medicii ne vaccineaza pentru ca vor sa ne omoare, legea ar trebui respectata doar cand avem chef......va rog, ce alte idei mirabolante pentru evolutia societatii noastre aveti?

Ce judecată alambicată expuneţi aici, păi dacă procurorii fac dosare la comandă, aşa cum ne anunţă toate televiziunile, dacă magistraţii execută comenzi, dacă legile se fac la comandă - tot din massmedia ştire, de ce vă miraţi că bietul "expert" scrie de "alienare parentală" , ca şi condiţie de supravieţuire a sa şi a familiei sale? că doar două cuvinte nu omoară pe nimeni. :)
Sperăm ca de acum înainte, aceste rapoarte la comandă să dispară şi evaluările minorilor să fie reale, imparţiale.
Iar părerea dvs. vis a vis de cazul domnei neacsu se loveşte de litera legii, care oferă tăticului şansa de a se înfrupta din venitul mamei, indiferent de ce constată psihologul, profesorul, medicul sau duhovnicul X-(

Aţi înţeles greşit. Da, meseria de psiholog e importantă şi utilă societăţii, la fel ca cea de duhovnic , de medic sau de dascăl, DAR aceste ocupaţii, care au de-a face direct cu omul, cu mintea, cu sufletul omului, necesită HAR, ori, din viaţa de zi cu zi, vedem că mulţi dintre aceştia nu merită încrederea cetăţeanului.


Multi dintre ei adica......cei care indraznesc sa spuna ca rezidentul alieneaza?
Gata, daca iti permiti sa spui adevarul, ca mama saboteaza copilul atunci esti un psiholog care vrea doar bani.
Personal, rapoartele pe care le-am vazut eu si care spuneau de alienare, erau foarte blande cu persoana care aliena. Tocmai ca se spera ca parintele cu probleme sa nu se simta foarte pus la colt si sa inceapa totusi sa coopereze pentru binele copilului.

In rest ati surprins esenta, avem si magistrate care fac dosare la comanda, medici slab pregatiti, invatatori dintre care nu toti ar trebui sa profeseze si asa mai departe. Conteaza majoritatea nu exceptiile. Ca doar nu o sa renunt sa mai duc copilul la scoala pentru ca in comuna Dilga este un invatator care a batut un copil si nici nu o sa-i refuz tratamentul medical pentru ca in nu stiu ce alta localitate a fost un caz de malpraxis.

In rest, tocmai pentru ca legea poate fi interpretabila, avem un judecator. Care atunci cand va fi vorba de penalizari, daca doamna nu a alienat copilul atunci judecatorul va respinge penalizarile. Iar aici am rugamintea sa nu mai incercati sa speriati userul. Penalizarile le-au primit parintii care alieneaza nu cum e in cazul de fata.
Iar prin parinti care alieneaza inteleg parinti care desi au avut in fostul partener o persoana de nadejde in cresterea copilului, au ales sa nu mai lase copilul cu acesta pentru a se razbuna, pentru a vindeca o rana emotionala pe care nu si-o pot explica.
Atunci cand nerezidentul vinde lucrurile copilului, il da afara din casa, nu contribuie la cresterea acestuia, nu este vorba de alienare.

art. 913 Cpc
(3) La finalizarea programului de consiliere, psihologul numit de instanţă va întocmi un raport pe care îl va comunica instanţei, executorului judecătoresc şi direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.

(4) După primirea raportului psihologului, executorul va relua procedura executării silite, potrivit art. 910.

(5) Dacă şi în cursul acestei proceduri executarea nu va putea fi realizată din cauza refuzului minorului, creditorul poate sesiza instanţa competentă de la locul unde se află minorul în vederea aplicării unei penalităţi, dispoziţiile art. 905 alin. (2) şi (4)-(6) fiind aplicabile în mod corespunzător.

Unde vedeţi dvs. că instanţa poate respinge cererea creditorului? Instanţa doar va calcula penalităţile.
Gata, daca iti permiti sa spui adevarul, ca mama saboteaza copilul atunci esti un psiholog care vrea doar bani.

Vai, vai, vai, păi şi eu chiar "am sabotat" relaţia tatălui cu copilul, prin 2010-2011, telepatic, evident, el nu venea şi eu sabotam :)
@Martonze, imi pretuiesc timpul si din acest motiv nu o sa va mai pun linkurile pe care le-am tot pus pe la atatea alte subiecte, linkuri care demonstreaza ca cererea de penalitati se poate respinge atunci cand instanta nu e convinsa ca minorul nu merge din cauza rezidentului.

Instanta nu va dispune niciodata penalizarea rezidentului cu un raport in mana din care rezulta abuzul nerezidentului.
Iar cazurile pe care ni le expuneti dumneavoastra 1. ca ma indoiesc ca exista in realitate si 2. nu am vazut motivarile instantei. Ca asa oricine poate spune multe, trebuie insa sa mai si demonstram ca adevarul e la noi. Ca asa si eu pot urla in gura mare ca m-a lovit sotia cu facaletul insa la naiba, ar trebui sa am si eu acolo martori, o vanataie mica....etc.

Impresia mea e ca bagati fara motiv intemeiat spaima in useri.

Vai, vai, vai, păi şi eu chiar "am sabotat" relaţia tatălui cu copilul, prin 2010-2011, telepatic, evident, el nu venea şi eu sabotam


Pai poate nu venea ca sa nu dea banii de bilet degeaba pentru ca apoi sa constate ca nu poate pleca nicaieri cu copilul fara dumneavoastra. Ca singura ati recunoscut ca va tineati dupa ei ca scaiul de haina.
Daca nu vine va mira ca nu vine, daca vine nu va mai dati dusa.
Evident din indiferenta sau cum spuneati? Pentru ca va roaga copilul?
=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2017
When, utilizator
When, sunteţi chiar penibil, în acea perioadă copilul era foarte mic , sugar- scutecist şi nu exista nici un fel de program de vizită, şi el era chiar în CIC :) , şi nici nu avea interes să-l ia, ci să facă reclamaţii, poze care să arate relaţia extraordinară cu tata! Ţin minte cum îl rugam să mă ajute la băiţă şi el se scuza elegant, că altă dată - peste un an :) Asta e reţeta : reclamaţii la autorităţi, poze cu copilul (când mă gândesc că eu i-am făcut pozele, apoi le-am regăsit în dosare ! ) ,false vizite cu uşa închisă cu martori , plângeri penale, apoi urmărirea interesului, după preconstituirea probelor. Nu-i aşa că pentru reuşită, trebuie să existe măcar o amendă penală? Sau greşesc? Oare câţi martori au văzut ce nu au văzut niciodată, au auzit ce nu au auzit niciodată? Acum e uşor, cu tehnica asta avansată...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)