avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor si familie

Buna ziua .
Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a terminat si dosarul pentru programul de vizita . Am primit comunicarea cu hotărârea. Dar nu este definitivă... maine ar trebui să iau fata in domiciliul meu pentru 15 zile . Intrebarea mea este : se aplica legea in contextul in care ma aflu .. fara sentinta definitiva ? Multumesc anticipat ... imi doresc atat de mult sa imi pot lua copilul acasă
In cer scuze ca incerc din răsputeri să fac ceva .. este foarte greu pt mn sa stau atâta timp fara a.mi vedea copilul .. Nu doresc nimănui asta .. sunt disperat as face orice e posibil doar sa.mi strâng copilul in brate
1. Poți apela pe cale civilă la un executor judecătoresc pentru punerea în executare a programului de legături personale.

2. Îi poți face plângere penală în baza art. 379 cod penal.

3. Poți cere și ajutorul șefului de post din comună pentru mediere cu mama minorei.
Multumesc mult @#Dapix am tot cautat dar nu scrie nicăieri dacă se aplica legea si in cazul in care nu am definitiva .. si mai mult am aflat acum ca mama fetei mele a redeschis dosarul făcând apel
cele stabilite in prima instanta in legatura cu minorul sunt executorii. Vbesc aici de domiciliu, drept/obligatie de intretinrere, drept de legaturi personale si autoritate parinteasca comuna. Problema e ca daca se admite ceva, fie si in parte in apel, orice ati fi demarat ca executare silita, isi pierde valabilitatea. Nu exista nimic...instant! Sorry
Asaofi, respectul se castiga, nu se cumpara! E adevarat ca pentru o persoana incapabila sa-l castige ii mai ramane sa incerce sa-l cumpere. Cum multi nerezidenti platesc cu titlu de obligatie de intretinere sume pentru care multi rezidenti nu s-ar da nici jos din pat, s-ar putea ca "oferta" de cumparare a respectului sa nu se intalneasca cu nicio cerere.
Obligatia de intretinere subzista chiar si in cazul parintelui decazut din drepturi. Fie ca odrasla creste cu fata sau cu spatele la dvs, dvs tot datorati intretinere. Asa e in tenis.Mama nu e nici bona, nici scoala privata ca sa va ofere servicii la cerere. Si daca tot invocati "banul" apai ar trebui sa va ganditi la varianta ca exista, din pacate, rezidenti care socotesc ca de cat platesti, de atata primesti. E o atitudine gresita, dar din pacate nu putem nega ca ea exista.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)