avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Posibil abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Posibil abuz in serviciu?

Buna ziua,
Sunt studenta in anul 3 ( tocmai absolvit) la Facultatea de Medicina Dentara in cadrul UMF Craiova. Am dubla cetatenie: romana si germana. Acum 3 ani m-am inscris pe locurile de studenti straini ( CPV -4000 euro ) precizându-se că aceasta ar fi SINGURA OPȚIUNE avand in vedere ca eu am studiat in Germania si am promovat examenul de bacalaureat acolo. Ulterior, am luat la cunoștiință că exista de la început posibilitatea susținerii examenului de admitere si, în consecință, schimbării încadrării din student străin în student român la taxa ( 6000 de LEI).
De doi ani încerc sa mă înscriu la concursul de admitere pentru a schimba încadrarea și nu sunt lasată, din diverse motive birocratice. Anul acesta, mi-am alcătuit din nou dosarul, in concordanta cu publicatia de concurs afisată pe site-ul oficial al UMF Craiova. În prima zi de înscriere, am fost cu dosarul la secretariat pentru a-mi fi verificat si mi s-a spus o realitate inimaginabila pentru o institutie publica, respectiv că mi-au fost pierdute copiile traducerilor legalizate, care trebuiau să existe la dosarul inițial, de acum 3 ani.
In dorinta de a sustine examenul, m-am conformat si am legalizat, cu bani proprii, toate actele, desi este binecunoscut faptul că pierderea actelor cu caracter personal este o infractiune, de a cărei săvârșire nu mă fac vinovată.
Am revenit cu dosarul complet, conform publicației de concurs și indicaților date de secretară prima oară și mi s-a respins dosarul definitiv pe motiv că nu ar fi echivalată nota de la bacalaureat și nu ar putea ține cont de ea. MENȚIONEZ ÎNCĂ O DATĂ FAPTUL CĂ NICI UNDE ÎN PUBLICAȚIA DE CONCURS DE PE SITE-UL OFICIAL AL UMF CRAIOVA NU S-A STIPULAT NECESITATEA LEGALIZĂRII NOTEI DE LA BACALAUREAT, CI DOAR A STUDIILOR, ECHIVALARE CARE S-A FĂCUT DE CĂTRE MINISTERUL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI, ÎNCĂ DE LA ÎNSCRIEREA DE ACUM 3 ANI. ECHIVALAREA S-A DEPUS LA DOSAR.
Prin urmare, consider că respingerea dosarului meu pe un temei care nu a fost publicat în publicația de concurs, ca o condiție sine qua non a înscrierii mele, constituie o ilegalitate și o a treia încercare din partea facultății de a îmi împiedica participarea la un concurs care m-ar favoriza întrucât diferența de taxă este considerabilă.
Cu disperare, vă rog să mă sfătuiți URGENT pentru că NU MAI AM DECÂT 3 ZILE PÂNĂ LA ÎNCHEIEREA ÎNSCRIERILOR. În momentul de față familia nu mă mai poate susține financiar, iar în aceste condiții, ilegalitatea comisă de ei mă aduce în situația disperată de a-mi întrerupe cursurile universitare după atâția ani de muncă.
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Andulika , utilizator 00:44, 21 Iulie 2017
Am rezolvat problema, rog adminul sa stearga postarea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu diploma de bacalaureat gabriel2012 gabriel2012 Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie ... (vezi toată discuția)
Bacalaureat mihaela david mihaela david examenul de admitere la facultate se aplica si pentru cei care sunt acum in clasa a XII-a? (vezi toată discuția)
Admitere facultate 2012 mihaelapana mihaelapana In legatura cu depunerea dosarului de admitere pentru invatamantul superior, am citit pe site-ul Facultatii de Horticultura Bucuresti ca actele necesare ... (vezi toată discuția)