avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Înregistrare câine
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Înregistrare câine

Dacă animalul este ținut în curte tot trebuie înregistrat și microcipat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La data de 15 martie 2014 au intrat in vigoare dispozitiile Ordinului nr 1/2014 al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, privind normele de identificare si inregistrare caini cu stapan.
In primul rand, a devenit obligatorie microciparea tuturor cainilor cu stapan.
S-a introdus obligativitatea detinerii de carnete de sanatate inseriate, care vor juca rolul de “buletin de identitate”.
Detinatorii/proprietarii de patrupede vor trebui sa le inregistreze in RECS.
Atat timp cat un caine nu este microcipat si inregistrat in RECS, el nu poate fi vaccinat antirabic,vaccin obligatoriu anual
Pe teritoriul Romaniei este obligatorie vaccinarea antirabica a tuturor cainilor si pisicilor.
Tot prin legea mentionata a devenit obligatorie si sterilizarea cainilor din rasa comuna sau a metisilor.
Drept urmare, daca aveti un caine de rasa si puteti dovedi acest lucru -printr-o adeverinta de la Asociatia Chinologica, nu sunteti obligat sa sterilizati patrupedul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o cățelușa de 7 ani și este de rasa pincher pitic sunt ... Dragu Luiza Dragu Luiza Am o cățelușa de 7 ani și este de rasa pincher pitic sunt obligată de Poliția animalelor deoarece am fost reclamată de o nepoată care sta cu mine că ... (vezi toată discuția)
Sterilizare caine de rasa cu stapan bucuresti alabastra alabastra Buna ziua, am un pui de Beagle - este specificat in carnetul de sanatate : \\" rasa : Beagle \\" Va rog sa imi spuneti daca sunt obligata prin lege sa il ... (vezi toată discuția)