avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotărâre cu drept se apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotărâre cu drept se apel

Bună ziua. Am făcut contestație la un proces verbal care avea ca obiect și reținerea de permis. L-Am pierdut și sa dar hotărârea cu drept de apel în 30 de zile. Nu am depus recurs și au trecut și cele 30 de zile. Nu am primit nimic acasă și nu știu dacă trebuie sa predau sau nu permisul. Mai durează? Devine implicit definitiva dacă nu se face recurs? Va rog sa mă sfătuiți.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua,
Apelul se declara in 30 de zile DE LA COMUNICARE adica de la momentul cand sentinta va vine acasa prin posta.
Dupa expirarea aceui termen exercitarea caii de atac este tardiva.
Mă interesează dacă trebuie sa predau permisul. Nimic nu zice ceva concret pe nicăieri. A trecut o luna de când a expirat termenul pt recurs. De ce nu se mai face nici o actualizare a situației? Nu vrei sa mă trezesc, cu perioada în plus de penalizare.
Ati primit sentinta acasa? Daca da atunci, dupa ce a trecut luna atunci va duceti si o legalizati la judecatorie si cu ea si cu permisul mergeti la politie si-l predati!
daca NU A VENIT SENTINTA ACASA NU A TRECUT TERMENUL. Repet, termenul curge DE LA MOMENTUL venirii sentintei acasa. De la pronuntare poate sa dureze si cateva luni pana la comunicare.
Am primit hotărârea aceea cubdrept de apel. Dar nu pricep dacă aia devine definitiva după ce expira termenul. Eu nu am depus recurs dar nici nu stiu dacă restul părților au depus. În cazul om care nu a depus nimeni. Se emite o alta hotărâre? Definitiva? Sau rămâne aceasta?
Hotararea emisa este definitiva.Predati permisul de conducere.


Art. 118 din Oug 195/2002
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la
judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până
la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de
poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(31) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal
de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei r(utiere care îl are în evidenţă pentru a
preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Predare permis conducere mabodan mabodan Am contestat un p.v. si am pierdut contestatia ramasa definitiva,in cat timp de la comunicare trebuie predat permisul? (vezi toată discuția)