avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce șanse am - înșelătorie la cumpărarea unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce șanse am - înșelătorie la cumpărarea unui apartament

Am cumparat un apartament la etajul 10 dintr-un anunt care scria ca avea 115 mp si ca are caldura in pardoseala su ca acoperișul a fost izolat personal de proprietar.Dupa 2 luni ,când a început sa ploaie,au apărut infiltrații pe tavan si a început sa se degradeze tot mai mult.
Având bănuieli in ceea ce mi-a spus verbal in fata a doua persoane de la agenzie,am verificat si restul informațiilor .Sa constatat ca apartamentul are doar 88 mp,nu a fost făcută izolatia,nu are caldura in pardoseala,si in plus cu caldura la maxim in perioada de iarna nu se reușește sa încălzească apartamentul încât sa se poate locui.Temp ajunge maxim 15-16 grade.
Am Vb su cu Administratoarea care a confirmat ca nu sa făcut deloc izolatia de către proprietara.
Apartamentul a fost plătit 95000 euro,care proprietara a declarat in contract doar 60000 euro ca sa evite sa plătească impozit.
Apartamentul a fost cumpărat in Oct 2016-Am constatat informațiile spuse de către proprietar care este de profesie avocat ca sant toate false după 2 luni de la cumpărare ,am apelat in febr 2017 la un avocat care mi-a spus ca se ocupa de caz,si ca a scris scrisoare la proprietar,după ce l-am plătit ,nu mai imi Răspunde deloc la telefon,mesaje,mail.Ma gândeam ca fiind colegi ,tăcerea lui m-a împiedicat sa pot avea dreptul de a rezolv situația asta.
Acm sant foarte disperat si nu mai stiu in cine sa am încredere.
Întrebarea mea este:
Având martori de la agenzie,martor Administratoarea de cele spuse de proprietar(avocat),cu anunțul fals scris in ziar,cu infiltrație care tavanul acm sa desprins,cu declarația de valoarea apart scrisă falsa in contract,cu faptul ca caloriferele apartamentului nu fac fata sa încălzească EU AM VREO ȘANSA SA POT FACE CEVA?MAI AM TIMP ȚINÂND CONT CA AVOCATUL MEU MA ȚINUT IN TĂCERE 6 LUNI,CU SPERANȚA CA ESTE TOTUL OK SI ACM SANT DISPERAT!AM MUNCIT O VIAȚA ÎNTREAGA SA STRÂNG BANII ACEȘTIA CARE S-AU SPULBERAT PRINTR-O SIMPLA ÎNȘELĂCIUNE !VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTAȚI!!!
toate padurile au uscaturi, era sa-mi ard mancare de pe foc cu aceasta situatie foarte complicata !
Investitiile in bunuri vechi incumba si anumite riscuri pe care orice cumparator tb. sa le aiba in vedere, pt. ca nu mai poti avea aceleasi pretentii ca la un bun nou. Tocmai de aceea bunurile vechi ar tb. sa aiba si preturi mai scazute, cu exceptia situatiei in care valoarea este data de anumite trasaturi (ex. in cazul unui imobil - zona, pozitia in bloc, amenajari interioare, valoarea istorica, culturala, arhitectonica, vecini ok, etc).
Eu mi-as face alta strategie....as incheia o asigurare de cladire, la un asigurator ok, pentru a obliga asociatia sa repare acoperisul , pentru a elimina infiltratiile, as schimba caloriferele (ex. as pune unele cu suprafata radianta mai mare, mai ales ca apartamentul este la ultimul etaj, are multi pereti exteriori, etc.), as chema o firma specializata pentru a verifica daca centrala este ok si as cere instructiunile de utilizare (ex.in cazul dvs. poate exista un termostat setat sau montat gresit).
Apoi as da in judecata fostul proprietar pentru recuperarea diferentei platita in plus, mai ales ca inteleg ca aveti probe din care reise foarte clar ca ati platit aceasta suma.....m-as baza pe un articol din codul civil....imbogatire fara justa cauza....avocatii de aici ar putea aprecia mai bine ce sanse ar avea un astel proces.
Cu banii recuperati, acoper cu usurinta noile cheltuieli facute si mai raman si cu bani de buzunar.....iar in fapt, cu banii dati pe apartament investitia incepe sa fie chiar rentabila, pentru ca pretul/ mp ar cobori sub pretul pietei (cu 65-70.000 un apartament de 88 mp este chiar ok).
Acum ramane sa reflectati si sa luati cea mai corecta decizie...
E o idee dar numai daca s-ar deschide un proces in care sa fie administrata o expertiza tehnica facuta de un inginer constructor din care sa reiasa necesitatea acelor interventii pentru a face imobilul locuibil in conditii decente.Altfel vinzatorul va invoca faptul ca cumparatorul a facut niste investitii pentru sporirea gradului de confort care nu au legatura cu starea imobilului pentru care a acceptat pretul vinzarii.In plus nici nu se vor mai constata viiciile ascuse de vinzator la perfectarea contractului de v-c.Prin urmare solutia ar fi mersul la un mediator pentru a vedea daca se gaseste o solutie de compromis amiabil si apoi actionarea in instanta cu riscurile aferente ( faptul ca procesul se va judeca in Timisoara ) si eventual stramutarea cauzei la o alta instanta din raza altei curtii de apel.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pot sa va recomand un avocat din Cluj daca doriti. Inainte de a face orice inverventii, eu as deschide un proces pe asigurare de dovezi prin care as solicita sa fie administrata proba cu expertiza. Acest tip de procese se judeca repede. Astfel, proprietarul nu va putea spune ca ati facut investitiile pentru a va spori gradul de confort.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca fac izolatia pe bloc pot recupera banii de la asociatie? liveomars liveomars Buna ziua, 1.Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 10 etaje.Toti locatarii avem probleme cu izolatia,eu de exemplu iarna am mereu condens la ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Probleme la acoperisul blocului ! gici gici Buna seara!De aproximativ 2 ani de zile am probleme cu acoperisul blocului.Problema nu ar fi izolatia ci imi ploua intre apartamentul meu si apartamentul ... (vezi toată discuția)