avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru la instanta de contencios
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru la instanta de contencios

Buna ziua,

Instanta de judecata dupa depunerea unei actiuni de restituire a timbrului de mediu, comunica reclamantului o adresa prin care ii solicita sa achite o taxa judiciara in cuantum de 164 lei in termen de 10 zile de la primirea adresei sub sanctiunea anularii cererii ca netimbrata.

Precizez ca actiunea a fost depusa cu dovada in original a platii taxei judiciare de timbru in cuantum de 50 de lei conform art. 16 lit. a din OUG 13/2013 fiind vorba despre recunoasterea unui drept pretins.

Ce se poate face in aceasta situatie?

Multumesc!
nu este vorba nici de noroc si nici de intuitia completului....in cerere am solicitat recunoasterea dreptului pretins in speta restituirea taxei insotita de dobanda aferenta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea taxei de timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am introdus o acțiune de chemare in judecata in contencios administrativ, Impreuna cu acțiunea de chemare in judecată, am achitat si taxa de timbru ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar eronata in minus seldom seldom Buna ziua, Azi mi-a venit o comunicare ca trebuie sa achit taxa judiciara de timbru 0 si am drept de contestatie in 3 zile, sub sanctiunea anularii ... (vezi toată discuția)