avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamuriri-contributii sociale datorate de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamuriri-contributii sociale datorate de angajator

Buna ziua,
va rog ma puteti ajuta, nu inteleg urmatoarea speta
Adica daca o pers lucreaza 4 ore , automat angajatorul tb sa plateasca contributiile pt 8 ore?
sau daca pers are un contract cu 8 ore, alt contract cu 3 ore si alt contract cu 1 ora , in acest caz plateste contributiile separat pt fiecare contract atat ca i se cuvine ?sau tb toate trei la 8 ore ?


"De reținut că, inițial, în proiectul Guvernului se preciza în mod expres că CAS și CASS majorat se va datora și pentru salariații cu plata în acord, dacă aceștia câștigă lunar sub 1.450 de lei, însă în final s-a renunțat la această mențiune specială. Totodată, angajatorii urmau să fie scutiți de majorarea acestor contribuții dacă salariații cu normă parțială aveau încheiat și un contract cu normă întreagă la aceeași firmă sau la alta, însă și această prevedere a fost schimbată în forma finală a ordonanței. Concret, va fi de ajuns ca un salariat, indiferent câte contracte are încheiate și indiferent de programul de lucru, să câștige lunar în total cel puțin 1.450 de lei pentru ca angajatorul să fie scutit de plata contribuțiilor majorate."
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 09:56, 1 August 2017
Vedeti daca va ajuta aceste link-uri
Dacă există mai multe contracte part time la aceeași persoană, angajatorii vor scăpa de CAS și CASS majorate
www.avocatnet.ro/content/art...

OG 4/2017
[ link extern ]
Buna seara
si in cazul in care o persoana , este angajata de exemplu:la societatea X cu 4 ore , la societtea Y cu 3 ore
in acest caz, ambele firme vor plati asigurarea full ca si pt 8 ore?
Intr-adevar, se va plati CAS și CASS la nivelul salariului minim brut , exceptie facand situatia in care baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puţin egală cu salariul minim brut pe ţară.
Buna ziua
multumesc
Si incazul in care la societatea X are sal de incadrare 1200 lei (4 ore) si la soc Y are sal de incadrare 700 lei (3 ore)
in acest caz ambele firme vor plati contributiile ca si pt 8 ore?

cazul 2:
la firma A salariatul are sal de incadrare 2000 lei (4 ore) si la firma B are sal de incadrare 725 lei (4 ore)
in acest caz doar frima B va plati asigurari ca la 8 ore?


Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat minor Ioana Iordache Ioana Iordache Buna ziua ! Conform noii legi cu majorarea pentru contractele part-time, am un angajat minor,de 16 ani, cu 1300 lei / brut si nu mai merge la scoala. In cazul ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu norma 4 ore Vicky82 Vicky82 Am la firma un angajat cu norma partiala de 4 ore. El este si pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea este: avand in vedere modificarile privind plata ... (vezi toată discuția)
Impozit si contributii angajator 2015Florin 2015Florin In cazul in care avem un angajat cu contract de munca de 4 ore, care este contributia si impozitul angajatorului ? Impozit si contributii pentru 4 ore, conform ... (vezi toată discuția)