avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... renuntare la preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

renuntare la preaviz demisie

Buna ziua.
La 5 zile de la depunerea demisiei a unui angajat, angajatorul a decis sa renunte la preavizul de demisie.
Cum poate face concret acest lucru? Trebuie sa notifice angajatul despre decizia sa, sau e suficient sa scrie pe demisie ca renunta partial la preaviz si ca data de desfacere a contractului e alta?
Sau exista alte metode si obligatii de a face dovada renuntarii la preaviz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 31 Iulie 2017
sa scrie pe demisie ca este fara preaviz
@ Cislariu_Gica

Cand a luat la cunostinta de cererea de demisie , trebuia sa se mentioneze pe ea de catre angajator ca "se renunta partial la preeaviz - numarul de zile".

Dovada se face cu mentiunea pe cererea de demisie. angajatul trebuia sau trebuie anuntat de decizia de renuntare partiala la preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie. dreptul angajatorului de a renunta la preaviz in cazul demisie angajatului. Maie Maie Salut! In prezent sunt angajat cu contract de munca pe o perioada nedeterminata. Intentionez sa imi depun cererea de demisie cu preaviz de 20 de zile, asa ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz. poate decide unilateral angajatorul lichidarea la zi? ammy33 ammy33 In cazul in care angajatul isi depune demisia cu preaviz de 25 zile si vrea sa respecte preavizul, e legal ca angajatorul sa decida desfacerea la zi, prin ... (vezi toată discuția)
Itm ElenaLidia ElenaLidia Daca depun o plangere la ITM in legatura ca nu vor sa ma mai primeasca la munca in perioada de preaviz specificata in cererea de demisie si ei nu depisteaza ... (vezi toată discuția)