Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz. Poate decide unilateral ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz. Poate decide unilateral angajatorul lichidarea la zi?

In cazul in care angajatul isi depune demisia cu preaviz de 25 zile si vrea sa respecte preavizul, e legal ca angajatorul sa decida desfacerea la zi, prin acordul partilor?
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
ammy33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 29 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este corect in situatia descrisa de dvs., intrucat demisia si acordul partilor sunt situatii diferite de incetare a c.i.m.

In cazul demisei, angajatorul poate renunta total sau partial la efectuarea preavizului.

Multumesc pentru raspuns!

Inteleg ca, daca iti depui demisia, angajatorul poate renunta la preaviz. E nevoie ca angajatul sa fie de acord cu renuntarea la preaviz sau e o decizie unilaterala a angajatorului?

Inca o lamurire va rog: inseamna ca din ziua demisiei nu mai esti angajat si banuiesc ca, daca nu ai efectuat preavizul, nici nu va plati cele 45 zile de preaviz cat este stipulat in contract in cazul demisiei?

Multumesc anticipat!

Cornel Vasile a scris:

Nu este corect in situatia descrisa de dvs., intrucat demisia si acordul partilor sunt situatii diferite de incetare a c.i.m.

In cazul demisei, angajatorul poate renunta total sau partial la efectuarea preavizului.1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul renuntarii la preaviz, este numai decizia angajatorului.

Depinde de situatie : , daca este vorba despre o demisie fara preaviz atunci raspunsul este da ; daca este o demisie cu preaviz, atunci incetarea va avea loc la expirarea termenului de preaviz.
Cu ce articol se desface CIM, daca angajatul isi depune demisia iar angajatorul renunta la perioada de preaviz?
Art.81 alin.7 C.mun.

Alte discuții în legătură

55 b sau 79 7 eujad eujad daca un salariat solicita \" demisia cu art. 55 b\" cum ii desfac CIM? cu 55 b sau 79 7 ? multumesc (vezi toată discuția)
Art 79(7) sau art 55 (b)? nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua. Am o salariata ce si-a facut cererea de demisie fara preaviz pe data de 05.02.2010, dar incepand cu data de 29.03.2010, timp in care va preda ... (vezi toată discuția)
Demisie cristal_touch21 cristal_touch21 Buna ziua!Astazi am vrut sa imi scriu demisia la zi,am vorbit cu managerul de magazin si a zis ca e ok in principiu dar trebuie sa dea un telefon.EU SUNT ... (vezi toată discuția)