avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare cumpărare original
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare cumpărare original

Bună ziua
Am cumpărat un apartament de la SC Urbana Cluj și în 1996 l-am intabulat.La depunerea actelor pentru intabulat am depus contractul în original si tot ce mi s-a cerut, Am primit înapoi o copie simplă după contract cu stampila în original de intabulare.Acum ori unde merg mi se spune că nu este valabil contractul căci e copie si toată lumea îmi cere originalul care se află în dosarul din arhiva Cărții funciare Cluj.Am fost la Urbana pentru a mi se elibera duplicat si spun că nu pot pentru că persoana care a semnat contractul original când am cumpărat apartamentul a decedat.Am fost la cartea funciara si ei zic ca nu îmi pot da originalul pentru că la intabulare trebuia să depun copie legalizată după contract, dar când am depus dosarul nu mi-a zis nimeni de așa ceva.dacă nu era în regulă dosarul de ce mi l-au primit cei de la cartea funciara ? Întrebarea mea este cum as putea recupera contractul în original? Dacă duc la Cartea funciara acum copie legalizată ar trebui ca să îmi dea originalul? Din cate stiu nu are voie nimeni să retina actele in original.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 18:53, 1 August 2017
Buna ziua,

Din pacate problema dvs. nu este un caz izolat. Cei de la cadastru retin acte in original (pentru ca in regulamentul lor spun ca trebuiesc depuse originalul sau o copie legalizata), insa nu mai elibereaza ulterior originalul. In primul rand, ca sa obtineti o copie legalizata ar trebui ca un notar sa vada originalul (care se afla in arhiva cadastrului).
Din punctul meu de vedere, cei de la Urbana Cluj ar trebui sa va elibereze un nou contract care sa aiba valoarea de original, indiferent cine il semneaza. Daca nu, se poate sa ii dati in judecata pentru a-i obliga sa va emita un alt original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Am pierdut actul de proprietate al apartamentului kocs kocs Am pierdut actul de proprietate al apartamentului si totusi as vrea sa-l vand. Ce pot face in aceasta situatie? Mentionez ca am cartea funciara a acestuia. (vezi toată discuția)