avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... diferente expert topo - cadastru contra expert ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

diferente expert topo - cadastru contra expert constructii civile si industriale

buna seara !
rog daca se poate o lamurire din partea domnilor specialisti din forum: care este diferenta intre un expert specialitatea topografie - cadastru - geodezie si un expert specialitatea constructii civile si industriale, evaluarea proprietatii?
respectiv, intr-un dosar in care obiectivele expertizei imobiliare sunt "identificarea imobilului cu indicarea limitelor si vecinatatilor" si "determinarea alcatuirii constructiilor" ce fel de expert ar trebui numit?
un expert specialitatea constructii civile si industriale poate efectua si masuratorile necesare pentru intocmirea unei documentatii cadastrale pt intabulare ?
multumesc anticipat tuturor !
Cel mai recent răspuns: stepetrache , utilizator 18:42, 1 Octombrie 2009
Expertul topograf se coupa de indentificarea suprafetei in teren, masurarea sa, identificarea vecinilor, lungimi latimi samd
Evaluatorul este cel care stabileste valoarea de circulatie a terenului in raport de caracteristicile terenului.
Expertul constructor nu poate face expertize topografice daca nu are aceasta calificare si nici cel topo nu poate face evaluari.
stepetrache a scris:
daca se poate o lamurire din partea domnilor specialisti din forum: care este diferenta intre un expert specialitatea topografie - cadastru - geodezie si un expert specialitatea constructii civile si industriale, evaluarea proprietatii?

Buna seara
Vezi topicul: www.avocatnet.ro/content/for...

Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
multumesc domnilor specialisti pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea de circulatie a unui teren poate fi stabilita de expertul "topografie-cadastru"?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, intr-un dosar de revendicare imobiliara a unui colt de curte ocupat de un vecin, expertul specialitatea topografie cadastru a scos un pret foarte ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo si evaluatorie catalinaioan81 catalinaioan81 Buna ziua, Sunt parte intr-un proces de dezbatere a unei succesiuni,obiectul fiind un imobil cu teren. Inainte de introducerea actiunii in instanta s-a ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni raport de expertiza- cerere refacere expertiza ContSters337674 ContSters337674 In acdrul procesului de partaj judiciar , am cerut rfacerea expertizei tehnice asupra cladirii , deoarece am semnalat o neregula in senbsul ca expertul cu ... (vezi toată discuția)