avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... parte din site copiata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

parte din site copiata

Buna ziua,

Detin un site comercial, iar textele de pe el imi apartin. In site este un desen creat de un artist (nu poza preluata de undeva). Am descoperit cu surprindere ca o parte din texe si desenul au fost copiate pe alt site, comercial de asemenea.
I-am scris celui din contact sa le retraga si mi-a raspuns zeflemitor.

Nu stiu daca pot sa pun aici link-urile sa fie mai concludent.

As vrea sa-l dau in judecata, pot?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 13:58, 22 Octombrie 2009
Este greu sa dovediti ca desenele au fost facute de persoana care v-a dat acceptul sa le publicati/utilizati.Va trebuiesc o serie de documente care sa ateste chestiunea asta si cred ca nu le aveti.Si ca sa le faceti ulterior ...nu tine.Si la urma urmei doar nu-i un manuscris....Nu cred ca merita sa va inhamati la un asa proces pe care probabil va fi un esec.
In acest caz nu a fost respectata etica privind profesionalismul in general.
Nu vreau sa va descurajez dar...mai bine va imprieteniti cu el si apoi i-o intoarceti amical...;)
Dar daca a pus si poze cu mine? Daca eu, imbracat intr-un personaj, dar totusi clar eu, apar pe site-ul lui, cu poza furata de pe site-ul meu?
exista si practica si solutii pentru astfel de probleme, consultati un avocat
Am impresia ca ne ascundeti ceva...ce sa caute poza dvs. pe site-ul lui?Ce-ar avea de castigat?Sunteti fotogenic?Imitati fata Giocondei?Nu inteleg logica...de ce ar face asta?Sau sunt alte chestiuni la mijloc?Poza v-a facut-o pe strada in timp ce admira natura?Cum dovediti ca sunteti dvs. in poza?Mai ales ca v-a imbracat...;)
Si nu inteleg de ce nu va convine publicitatea gratuita pe care v-o face "amicu' Tache".Stiti cum se rezolva?Facandu-i si dvs publicitate gratuita si multumindu-i in fiecare zi ....si probabil spunandu-i povesti de cat de bine va merge dvs de cand dansul a fost inspirat sa va publice poza pe site-ul domniei sale.
Ce site este?X-(
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
Gabriela Mitroi, Manager de securitate
am vrut sa scriu de la inceput, dar ma gandeam ca poate se considera ca-mi fac publicitate
site-ul meu este: [ link extern ] /
site-ul ce imi foloseste texul si poza creatie: [ link extern ] /
anunturi ale unei domnisoare cu pozele mele: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)
Drept de autor - fotografie personala utilizata comercial black_00 black_00 Salut, Recent am descoperit ca imi este folosita imaginea pe o coperta de carte a unui autor american. Cartea se poate gasi pe amazon: ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)