avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Cei de la Casa de Pensii nu vor sa-mi asimileze anii de studiu universitar la pensia mea de urmasi, conf. art.49 al.1 si art.51 din leg. 263/2010. Tot Casa de pensii nu vrea sa-mi revizuiasca pensia in baza Ordinului semnat in luna ianuarie 2017, de min. Iordache cu retroactivitate din octombrie 2016. Toti magistratii pensionari si urmasii lor au primit deciziile si pensia marita, numai eu nu. Am sesizat CNPP-ul dar nu am primit nici un raspuns de aproape doua luni. Pot sa fac actiune direct in instanta, sau trebuie sa sesizez Comisia Centrala de Contestatii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:19, 22 August 2017
Avem doua variante:
Varianta 1 - pensia este pe legislatia pensiilor publice
Cei 5 ani se regasesc in total stagiu de cotizare de 40 de ani,
D-voastra faceti confuzie intre total stagiu de 40 de ani si stagiul complet de 35 de ani.
Varianta 2 - pensia este pe legea 303/2004(magistrati).
Pentru aceasta varianta eu nu am raspuns.

In loc de concluzie:
Eu nu cred ca anii de facultate la zi nu au fost luati in calcul, daca au fost la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioadele asimilate stagiului de cotizare val16 val16 In decembrie m-am pensionat anticipat partial, urmand ca peste 6 luni sa devin pensionar la limita de varsta. Atunci mi se vor lua in calcul la stabilirea ... (vezi toată discuția)
Stagiul asimilat (armata, cursuri universitare de zi) MoraruLM MoraruLM Buna ziua, Cum ma ajuta la calculul pensiei pentru limita de virsta cele 9 luni de stagiu militar efectuat intre anii 1979-1980 si cei 5 ani de facultate ... (vezi toată discuția)
Calculul punctului de pensie gr1 recalculat josefvernes josefvernes M-ar interesa cu cât se împarte suma punctelor obţinute la ieşirea la pensie, pentru perioadele lucrate ca pensionar,respectiv la adaugarea punctelor ... (vezi toată discuția)