avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Caz penal dare de mita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Caz penal dare de mita

Buna ziua! Va rog daca se poate sa imi raspundeti la o intrebare ,o persoana aflata in arest de 50 de zile,in situatia de camera preliminara si la care nu i sa prezentat inca rechizitoriul cine trebuie sa faca demersurile pentru ai fi prezentat detinutului? Avocatul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina.1989 , utilizator 14:38, 20 August 2017
Deci inca nu i-a fost prezentat ... in cat timp trebuie prezentat? Si ce se poate face in acest sens ? Poate sa faca avocatul o cerere?
Avocatul poate merge sa fotocopieze tot dosarul in vederea pregatirii apararii.
Ideea este ca in procedura de camera preliminara este stabilit de judecator un termen pentru formularea cererilor si exceptiilor si acest termen curge de la comunicare rechizitoriului.
Situatia descrisa de dvs este putin atipica si pare o lipsa de comunicare intre inculpat, avocat si dvs, nu inteleg de ce nu va explica avocatul ales procedura.
Daca nu i-a fost inca prezentat rechizitoriul, este posibil sa nu se fi intocmit inca, nu exista un termen legal pentru intocmirea rechizitoriului.Sigur, avocatul se poate interesa printr-o cerere , cu privire la stadiul cercetarilor, iar dupa comunicarea rechizitoriului aveti la dispozitie 20 de zile pentru a formula cereri si exceptii.
Rechizitoriul este intocmit de mai bine de o luna ... asa ne-a spus avocatul ... problema este de ce nu il prezinta avocatul nu ne da nici o explicatie
Cum sa nu fie intocmit rechizitoriul daca spune ca se afla in procedura de camera preliminara?
@Alina1989:
mergeti la un avocat competent sa discutati problema dvs este evident ca nu sunteti informata corect in ceea ce priveste toata aceasta procedura.
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Camera preliminara-decizia este definitiva daca nu depun exceptii mezgageza mezgageza intr-un dosar in camera preliminara decizia ramane definitiva daca inculpatul nu depune exceptii.....daca depun exceptii si resping am drept de ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)