avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 10 zile termen de plata?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

10 zile termen de plata?

As dori sa va intreb, daca asociatiile de bloc au si acestea de respectat o legislatie? Daca da, atunci, exista un termen de plata al intretinerii, pe care al trebui sa-l respecte fiecare asociatie in parte? Ma intereseaza daca exista o lege sau o regula in aceasta privinta, deoarece, unde locuiesc, intretinerea se afiseaza pe 20 a fiecarei luni si pana pe data de 30 a aceleiasi luni trebuie achitata, sub pretextul ca se adauga penalizari dupa aceasta data, intrand in luna urmatoare...vreau sa stiu daca au dreptul sa procedeze asa.
La fel este si cu apa la pausal… daca eu am platit pe august, 15mc³, iar luna aceasta am dus un index care indica 10 mc³ consumati de cand am dus ultimul index si pana in prezent, de ce ar trebui sa mai platesc iar apa? Nu ar fi normal sa fie pe 0, iar cei 5 mc³ sa ramana pentru luna viitoare, cand, daca o sa consum 7mc³,o sa platesc doar 2mc³? Am prezentat si aceasta problema, deoarece, indifferent daca duc sau nu apa, o data ce m-au pus la pausal nu mai scad nimic, nici daca duc indexul apometrului, tot cu 15mc³ ma trezesc…platesc cel mai mult de pe toata scara.
Va multumesc anticipat pentru raspuns, iar daca nu m-am facut inteleasa, va rog sa-mi oferiti un numar de telefon unde pot pune aceste intrebari, daca exista o administratie a asociatiilor de bloc, pentru ca vreau neaparat sa aflu cat mai repede un raspuns.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 08:45, 2 Octombrie 2009
Mulțumesc.Nu-mi permit să dau sfaturi.Recitind am văzut greșala de
gandire,scriere.
In ceea ce privește consum paușal și proprietarul respectiv are apometre V ă rog să citiți cele postate de domnul respectiv.Acelaș
lucru am spus și eu.
Mulțumesc.
am citit....nu v am contrazis,ci doar am facut etimologia cuvantului ..pausal..
In rest numai de bine..asa mai capatam experienta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se repartizeaza dif consumurilor de apa rece si calda ? TU TU Totalul consumurilor de apa rece si calda iregistrate de contoarele individuale nu corespunde cu consumul facturat comform contorelor de bransament. In acest ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Plata apei la pausal cristinutza_craiova cristinutza_craiova Buna seara, Am apometre montate si la baie, si la bucatarie, insa nu duc citirea lor decat o data la cateva luni, din aceasta cauza mi s-a pus la plata apa la ... (vezi toată discuția)