avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda rovigneta pe persoana juridica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda rovigneta pe persoana juridica

Buna seara! Acum o saptamana ne-a venit o amenda de rovigneta pe autocamion si vrem sa ii facem contestatie, problema este ca nu stim ce documente se depun si nici unde se depun contestatiile.
Autocamionul a avut rovigneta pana la ora 23: 59, pe 17 august,anul curent, iar la ora 9 dimineata, pe 18 august camionul a parasit parcarea si a mers doar 200 de metri pana in frontiera cu Ungaria, unde a fost gasit fara rovigneta si implicit amendat pe persoana juridica de care Punctul Vamal de la Petea(SM), amenda venind ulterior prin posta. Mentione faptul ca soferul a luat imediat dupa rovigneta pentru data de 18 august.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stoica.florik@gmail.com , utilizator 19:22, 28 August 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângerea împotriva procesului verbal de constatare a contravenției se introduce la judecătoria pe raza teritorială a căreia contravenientul domiciliază sau își are sediul.
La plângere se atașează copie de pe procesul verbal, copie de pe rovinieta cumpărată în aceeași zi.

Articolul 10^1 din OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România

10^1) Prin derogare de la dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare, în cazul contravenienților cu domiciliul sau sediul în România, plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției se introduce la judecătoria pe raza teritorială a căreia contravenientul domiciliază sau își are sediul.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta fetesti mihaitode mihaitode Buna ziua! Am primit o amenda ca am circulat pe podul de la fetesti, pe motiv ca am circulat fara a detine rovinieta valabila. Am platit aveasta rovinieta cu o ... (vezi toată discuția)
Care este instanta competenta? tucalan tucalan In cazul savarsirii contraventiilor instanta competenta sa judece plangerile contraventionale formulate impotriva pv,ramane tot instanta in a carei ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta pentru un auto vandut de 3 ani ilieadr ilieadr Buna ziua, va cer sprijinul pentru a realiza o intampinare la judecatoror, pentru cazul de mai sus. Am vandut o masina de marfa unei firme in urma cu 3 ani ... (vezi toată discuția)