avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... FIRMA IN DIZOLVARE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

FIRMA IN DIZOLVARE

BUNA,

Am o firma debitoare, am o creanta uriasa pe care ar trebui sa mi-o plateasca, si nu am reusit s-o obtin. M-am interesat la registrul Comertului si acolo scrie ca firma e in dizolvare si atat. (mai scrie ca ultima inregistrare la orc este din 2008, oare de atunci e in dizolvare?) Am cautat si la Tribunalul Comercial al firmei debitoare, dar n-am gasit decat ca s-a admis cererea formulata de orc de dizolvare de prin 17.09.1008.

Ce am eu de facut?

Mentionez ca am BO. Sa-l investesc si sa merg sa-l execut? mai pot face asta?

MULTUMESC MULT!!!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 14:33, 20 Octombrie 2009
Buna ziua.Pentru fany22 !
Certificatul constatator costa in jur de 45 lei le urgenta.
Da-este bine(obligatoriu) ca B.O sa fie avalizat si in numele celui care il semneaza asta pentru ca dvs. sa va puteti indrepta si impotriva bunurilor personale ale emitentului,sansele sunt mai mari pentru a executa ceva in cazul in care instrumentul de plata va este refuzat la plata.La avalizare ii puneti sa semneze,numele in clar ,seria si nr.CI,CNP.
Daca nu gasiti firma nici acolo la dizolvari-359-v-as ruga sa-mi scrieti ,exista sansa sa puteti deschide procedura pe Leg.85/2006 daca mai sunteti in termenul legal.
Cu respect,Alexa...
Am cautat peste tot, la Tribunal, la Onrc si n-am gasit nimic nou, decat asta ca e in dizolvare judiciara cf. art. 237 din Legea 31/1990 (nedepunere bilanturi).
Onrc a cerut dizolvarea, si exista Sentinţa nr. --- din 17.09.2008. Admite cererea.

Asta-i tot ce am. Cumva am reusit sa aflu de la Orc ca asta e tot, asta e starea, nu s-a numit lichidator, nimic.

Acum ce sa fac? Sa cer deschiderea proc. insolventei? sa investesc BO-ul si sa-l execut? (executorul mi-a zis ca-i riscant, ca oricum el va fi obligat sa suspende procedura). Sau pot face cerere direct de inscriere la masa credala? Sau fac cerere de numire lichidator?

Ce-i de facut? uN SFAT VA ROG!
MULTUMESC!
Buna ziua,
Asupra cazului Dvs. pot face o ipoteza (pe care o formulez cunoscand sistemul);
- se poate intampla ca Judecatorul delegat sa fi admis, prin Incheiere de sedinta, o cerere de dizolvare a societatii (probabil a unei AFP), numind un lichidator pentru a face lichidarea firmei.
- dat fiind faptul ca onorariul acordat de Judecator pentru toata procedura de lichidare/radiere este de 1.000 lei, multi colegi lichidatori nu se grabesc a deschide procedura, punand practic dosarul "la dospit".
In concluzie, incercati sa vorbiti cu Grefiera sefa de la Registrul Comertului (la Judecatorii delegati)
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov.
INVESTITI BO SI CERETI DESCHIDEREA PROCEDURII INSOLVENTEI SI FALIMENTULUI CONFORM LEGII 85/2006, FARA SA TINETI CONT DE SENTINTA DE DIZOLVARE IN DISCUTIE. PRINCIPIUL ESTE CA NU SE POT LICHIDA CONFORM LEGII 31/1990 FIRMELE CARE AU ACTIVUL MAI MIC DECIT PASIVUL, CUM SIGUR ESTE SITUATIA IN SPETA.

V.POPESCU
Domnilor VA MULTUMESC de sfaturi! sunteti bestiali! o sa incerc si asa...revin cu rezultatul ;)

Alte discuții în legătură

Dizolvare! si atat... fany22 fany22 Am o firma debitoare in dizolvare. Am cautat peste tot, la Tribunal, la Onrc si n-am gasit nimic nou, decat asta ca e in dizolvare judiciara cf. art. 237 din ... (vezi toată discuția)
Dizolvare registrul comertului ADELA STROE ADELA STROE am o societate pt care Registrul com a introdus procedura dizolvarii. in data de 17.02.2010 Tribunalul accepta cererea in data de 15.03.2010 eu introduc ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)