avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Spor doctorat art 14 legea 153/2017
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Spor doctorat art 14 legea 153/2017

Sunt ptofesor, am obtinut titlul de doctor in 2010 , urmand a primii compensatii tranzitorii.In 2012 am echivalat doctorat cu grad 1.
Mentionez ca doctoratul este in domeniul in care profesez.
Ptr luna Iulie mi s a taiat comlensatiile tranzitorii fara decizie, act aditional la contract de munca sau anunt. Am facut cerere prin care am solicitat dreptul taiat inapoi.
In momentul de fata nu am primit rasp la cerere insa am primit o instiintare prin care mi se solicita conf art 14aliniat 3 sa aleg intre spor doctorat sau indemnizatie grad 1..
Puteti sa-mi spuneti daca pot opta ptr art 14 aliniat 1?

aliniat 3 se aplica celor ce solicita in prezent sau au solicitat in trecut? (care nu sunt in domeniu)?

in situatia mea eu unde ma incadrez tinand cont si de art 38 aliniat 1; art 39 aliniat 3; art 42aliniat 1?
Cum se aplica legea in cazul meu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena_G_Cr , utilizator 23:18, 12 Februarie 2021
Nu mi se pare corect ca cei care au echivalat dupa iulie 2017 sa fie lasati fara plata. Eu am primit titlul de doctor in Noiembrie 2016, iar echivalarea am facut-0 in mai 2018. Am terminat Ecologie si protectia mediului la Facultatea de Biologie din Cluj. Predau biologie si discipline de mediu. Am urmat un master la Iasi, in Mediul actual si Dezvoltare durabila, la Facultatea de Geografie, iar titlul de doctor a fost in Geografie. Dupa un an de cereri si neclaritati mi s-a permis echivalarea cu Gradul didactic I, insa a aparut legea din 2017. Tot respectul pentru cei care au si gradul I si apoi dau doctoratul, dar exista foarte multi cu definitivat ( ca si in cazul meu) apoi cu doctorat care primesc si spor de doctorat, deoarece au echivalat inainte de 2017.....
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
Greenman, utilizator
Am obtinut titlul de doctor in decembrie 2011. Lucrez in domeniul in care am obtinut doctoratul la o societate in care statul detine in totalitate actiunile, similar institutiilor publice. Ce sanse sunt sa obtin plata pentru titlu de doctor.
BIU"
Buna ziua. In speranța primirii unui rasp.. sunt cadru didactic si in acest an am obținut titlul de dr, asadar ma încadrez la schimbările de lege conform cărora va trebui sa aleg între echivalarea gradului, sau plata dr. Ma interesează doua aspecte: 1. Se poate alege plata dr ca ulterior sa se schimbe către echivalare? Și 2. In deschiderea unui proces se poate ataca aceasta lege? In sensul ca nu mi se pare normal ca cei dinainte de 2017 sa primească 2 sporuri și cei ce prind noua lege sa fie nevoiți sa aleagă...munca depusă e aceeași.. multumesc anticipat!
Aveți hotărârea judecătorească prin care ați câștigat? Mi-ar fi de mare folos! Sunt într o situație similară

Alte discuții în legătură

Dacă optez pt indemnizația doctorat pierd gradul i? andamanea andamanea Bună ziua! Sunt doctor în filologie din 2012. În 2013 am echivalat doctoratul cu gradul I, având deja gradul II. Puteți sa mi spuneți dacă după noua ... (vezi toată discuția)
Echivalare doctorat cu definitivat Emese Grosz Emese Grosz Sunt titulara in invatamant cu nota 9 la titularizare obtinuta in 2019 si cu post titular fara definitivat. Imi pot echivala doctoratul cu definitivatul iar ... (vezi toată discuția)
Titlul stiintific de doctor 2018 Silaghi Diana Silaghi Diana Buna ziua Sunt profesoara, am obtinut in acest an titlul stiintific de doctor in domeniul in care predau, nu am inteles prea corect daca , in urma echivalarii ... (vezi toată discuția)