avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cercetare fiscala?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cercetare fiscala?

Conform art. 57 din OG nr. 93/2003 privind codul de procedura fiscala, functionarii imputerniciti pot sa efectueze cercetare la fata locului. Deci nu este vorba de o inspectie fiscala. Incercand sa ma dumiresc despre ce este vorba, pentru ca nu am intalnit pana azi o asemenea situatie, pana la urma singura explicatie privind aceasta cercetare este ca am devenit un SRL INFRACTOR. Ce inseamna, pana la urma o cercetare fiscala si ce consecinte produce asupra unei societati?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:54, 2 Octombrie 2009
Cercetarea la fata locului mentionata la art 57 este un mijloc de proba asa cum este mentionat la art 49.

"Art. 49

Mijloace de probă

(1) Pentru determinarea stării de fapt fiscale, organul fiscal, în condiţiile legii, administrează mijloace de probă, putând proceda la:

a) solicitarea informaţiilor, de orice fel, din partea contribuabililor şi a altor persoane;

b) solicitarea de expertize;

c) folosirea înscrisurilor;

d) efectuarea de cercetări la faţa locului.

(2) Probele administrate vor fi coroborate şi apreciate ţinându-se seama de forţa lor doveditoare recunoscută de lege."

Ea nu se face individual, in sensul ca vine cineva si cerceteaza, ci este un mijl de proba pt ceva. Prima data se constata, prin alte mijloace, iar apoi prin cercetare la fata locului se probeaza. Ex. cazul unei cereri de rambursare de tva provenit din activ de investitii, organul fiscal poate cere sa se deplaseze la locul investitiei pt a vedea stadiul lucrarilor, daca mat prime din documente sunt folosite, etc...

(1) Pentru determinarea starii de fapt fiscale, organul fiscal, in conditiile legii, administreaza mijloace de proba, putand proceda la:d) efectuarea de cercetari la fata locului.
Drept urmare in vederea stabilirii starii reale fiscale se poate efectua si o cercetare la fata locului.
In functie de rezultatul cercetarii , consemnat intr-un proces verbal, se dispune in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare factura anasm anasm Salut, as avea si eu o intrebare.A fost garda la noi si ne-a amendat ca pe factura nu am trecut nr.contractului sau comenzii.Pot sa invoc, la plangerea la ... (vezi toată discuția)
Impozit profit/microintreprindere ged ged In 2002-2003 societatea a platit eronat in contul de impozit pe profit sumele datorate ca impozit microintreprindere. IN 2005 cand am vazut eroarea intr-o fisa ... (vezi toată discuția)
noul cod de procedura penala 2014 art. 306: obligatiile organelor de urmarire penala sturionul50 sturionul50 bligatiile organelor de urmarire penala Subiect: In cazul Tulburare de posesie este obligatoriu ca politistul sa faca constatare la fata locului conform :Art. ... (vezi toată discuția)