avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract determinat

Am o nelamurire in legatura cu prelungirea contractului pe perioada determinata.
Pe scurt mi s.a prelungit contractul determinat de 5 ori pe durata a 2 ani cu diferite perioade.
Primul contract l.am avut la o firma de recrutare la o firma X pe o perioada de 3 luni, dupa mi s.a prelungit cu inca 9 luni la aceeasi firma de recrutare la firma X si inca o data pe 10 zile la aceeasi firma de recrutare la firma X.Dupa terminarea acelor 10 zile am fost preluat pe contract determinat de catre firma X pe o perioada de 5 luni.iar acuma mi s.a prelungit cu inca 6 luni pe perioada determinat la firma X.
Ceea ce vreau sa stiu este legal atatea prelungiri de contracte pe perioade determinata?!
Cel mai recent răspuns: beta88 , utilizator 17:28, 31 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 82. - (1) Prin derogare de la regula prevăzută la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile şi în condiţiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de muncă pe durată determinată.
(2) Contractul individual de muncă pe durată determinată se poate încheia numai în formă scrisă, cu precizarea expresă a duratei pentru care se încheie.
(3) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit, în condiţiile prevăzute la art. 83, şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect, program sau unei lucrări.
(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.
(5) Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.
Art. 84. - (1) Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni.
IN CONCLUZIE, PRELUNGIREA UNUI CONTRACT PRIN ACT ADITIONAL, NU REPREZINTA UN NOU CONTRACT. UN CONTRACT PE PERIOADA DETERMINATA, IMPREUNA CU TOATE ADITIONALELE SALE, NU TREBUIE SA DEPASEASCA 36 LUNI. LA SFARSITUL CELOR 36 LUNI, SE POATE INCHEIA UN NOU CONTRACT, PENTRU O ALTA PERIOADA DE 36 LUNI( IMPREUNA SAU NU CU ADITIONALE), DOAR DACA AU TRECUT 3 LUNI MINIMUM DE LA PRIMUL CONTRACT.
iN SITUATIA DUMNEAVOASTRA, PRIMUL CONTRACT CU ADITIONALE ARE PERIOADA DE 12 LUNI SI 10 ZILE DECI MAI PUTIN DE 36 LUNI .
AL DOILEA CONTRACT ARE 11 LUNI. NICI DACA INTRE PRIMUL SI AL DOILEA NU AU TRECUT MINIMUM 3 LUNI, CONTRACTELE DUMNEAVOASTRA NU INCALCA CODUL MUNCII, FIECARE CONTRACT FIIND SUB 12 LUNI FIECARE SI INAUNTRUL PERIOADEI DE 36 LUNI.
NUMARUL DE ACTE ADITIONALE INCHEIATE PE UN CONTRACT NU SUNT LIMITATE, SE POT INCHEIA ORICATE ACTE ADITIONALE, IN PERIOADA DE 36 LUNI A FIECARUI CONTRACT.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
Mihaela Popescu, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inauntrul duratei de 36 de luni c.i.m. se poate prelungi de nenumarate ori fara a exista o limitarea a numarului de prelungiri sau a duratei acestuia.

Art.82 C.mun.
...
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În plus, sunt angajatori diferiți. Deci contractul poate fi pe perioadă determinată încă 25 de luni după cel în curs.
Multumesc pentru raspuns tuturor.O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata romservinvest romservinvest Bună ziua, Vă cer ajutorul: am un contract de muncă pe perioadă determinată încheiat iniţial de la 29.04.2011 la 30.12.2011 (8 luni). S-a prelungit, ... (vezi toată discuția)
Cim determinat pesticid pesticid Buna seara Anul trecut,in aprilie, m-am angajat cu CIM determinat, prima data pe 3 luni. Au urmat \"n' acte aditionale, tot pe perioade determinate,ultimul ... (vezi toată discuția)
Perioada de munca nedeterminata 1ecaterina1 1ecaterina1 De cate ori are voie angajatorul sa te tina in perioada determinata de 6 luni. ? Iti face un contract pe perioada determinata de 6 luni dupa ce trec cele 6 ... (vezi toată discuția)