avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

In 2008 am cumparat o masina si am platit taxa de mediu, masina am vandut-o in 2015. Mai pot recupera taxa de la ea fara sa mai am copii de la talon sau cartea masinii? Si daca da, cum se procedeaza?
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2017
AndresMarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: grigorehirzoiu , utilizator 22:27, 11 Septembrie 2017
Buna ziua,

Puteti obtine o copie de pe actele masinii depunand o cerere la DITL.

Puteti sa mergeti la ANAF si sa inregistrati o cerere privind restituirea taxei. Se completeaza un formular si se depun anumite inscrisuri conform formularului.

O zi buna!
Depui cererea fara sa ai documentele, vei primi o decizie de respingere pe care o ataci in instanta si soliciti restituirea sumei.
Puteti solicita de la DITL copii de pe actele pe care nu le mai detineti.
La DITL in cel mai bun caz se afla o copie a cartii de identitate a vehicului, dar nu si certificatul de inmatriculare. Singura optiune ramane instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto fara talon ? raiders81 raiders81 Nu mai detin autoturismul,pot justifica ca mi-a apartinut,prin copie carte identitate,chitanta anaf de plata a taxei,acte radiere , etc.Cei de la fisc nu imi ... (vezi toată discuția)
Raspuns fisc le cererea de restituire a taxei.. lucian_2010 lucian_2010 dupa ce in urma cu o luna am depus o cerere pentru restituirea taxei la Trezorerie,insotita de o copie a chitantei taxei platite,acum am primit un raspuns ... (vezi toată discuția)