avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru copil nascut in UE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru copil nascut in UE

Exista vreo restrictie pentru a beneficia de indemnizatie in cazul in care copilul nu s-a nascut in Romania sau nu se tine cont de locul nasterii?
Care este articolul din lege unde se specifica toate conditiile?
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
AnGe121, utilizator
Cel mai recent răspuns: AnGe121 , utilizator 09:03, 8 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
...

Asadar, dreptul la indemnizatie nu este conditionat de locul de nastere al copilului.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
AnGe121, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil carmelamaf carmelamaf Buna ziua , O femeie insarcianata cu loc de munca in Romania luata in evidenta la medicul de familie , naste intr-un stat UE . Indemnizatia crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ionutnext Ionutnext Cum se procdeaza pentr.u a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Buna ziua Marcela ionut Marcela ionut Care ar fi data reintoarcerii la munca, copilul implinind 2 ani pe 9 oct 2018 ,excluzand stimulentul de insertie, multumesc (vezi toată discuția)