avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienarea copilului si refuzul de a acorda vizitele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienarea copilului si refuzul de a acorda vizitele

Buna ziua,

As dori si eu daca se poate o clarificare despre situatia in care ma aflu momentan. Sunt cativa ani de zile de cand baiatul meu a fost incredintat mamei. In ultimii 2, aproape 3 ani zile copilul a inceput sa fie alienat, probabil si sufera de sindromul de alienare, el fiind foarte usor manipulat, si in alta ordine de idei nu am dreptul la vizite deloc.

Nu mi sa deschis usa cand am fost sa imi vad baiatul, telefonul a fost schimbat de cateva ori evident sa nu pot lua legatura cu el, inclusiv conturi de facebook schimbate pentru acelasi motiv.

Care sunt primii pasi care trebuie sa ii fac sa pot sa imi vad copilul?

Multumesc anticipat
@againstPAS

Nici nu se putea pune problema mai bine decat a-ti expuso dvs. Da, da, si da. Este o forma severa de abuz psihologic, numita sindromul de alienare a copilului. Evident persoana in cauza, care alieneaza copil are probleme de personalitate, egocentristice, evident ca vede copilul ca pe un obiect, mai precis o arma impotriva celuilat parinte. In cazul acesta putand fi vorba si despre un psihopat fara constiinta, care are in grija un copil. Binenteles, copilul este grav afectat psihologic, neavand o relatie cu tatal, in special fiind baiat. Aceste abuz isi va lasa urmele pe parcursul intregii vieti, si eu o vorbesc din experienta. Marea realizare a vietii: Obligarea copilului de a isi evita parintele este o ilegalitate care am inteles ca pica sub codul penal. De aceea am sa fac o plangere la protectia copilului si am sa deschid un dosar/plangere penala impotriva acestei mamici care ar trebui sa isi piarda si dreptul de a fi mama (si nu numai din motivul acesta, dar si altele care nu are sens sa le relatez aici).

O zi frumoasa va doresc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O singura mentiune. Nu va asteptati ca autoritatile chiar sa si faca ceva pentru aceasta situatie, nu inteleg aceasta forma de abuz din pacate. Nu renuntati la a incerca sa va vedeti copilul, chiar daca sunteti bataia de joc a mamei dupa 800 km sa dati de o usa inchisa. Si in orice situatie, nu ramaneti intepenit in acest proiect ca sa zic asa. Vedeti-va de viata cum puteti mai bine. Daca la un moment dat veti reusi sa aveti o legatura cu copilul, foarte bine. Daca nu, viata merge mai departe.
@againstPAS

Eu incerc sa fac tot posibilul sa reiau legatura cu minorul. Multumesc pentru cuvintele postate, euam reusit oarecum sa trec peste aceasta situatie dar niciodata nu se poate in totalitate. Viata merge mai departe, perfecta dreptate. Minorul, va deveni major iar atunci isi va lua singur deciziile. Daca are placerea sa vina sa ma vada, nefiind obligat, amenintat sau mai stiu eu ce chiar lovit doar ca sa nu aibe contact cu tatal sau, eu il astept oricand, nu doar in programul de vizita.
Doamna distinsa,

Si tatal meu a navigat incontinuu pana cand eu am aveam varsta de 10 ani, care e problema nu vad? Eu cred ca nu intelegeti ce scriu aici. Acele vizite, 5 - 6 vizite pe an contau atatea cate erau da? Ilegalitatea o face mama baiatului nu eu, si nu consider ca am gresit cu ceva.

Rau sa facem? Eu am intentia sa fac un bine, sa reiau legatura cu baiatul meu pe care il iubesc si in acelasi timp si el tine la mine ca parinte. Un copil alienat caruia i s-a interzis pe orice cale sa se intalneasca cu mine. Copilul meu a fost abuzat verbal de nenumerate ori de mama lui, si in mod permanent de bunicul lui care este un alcoolic cronic. Toate aceastea se pot dovedi in instanta si in multe altele. Eu nu stiu ce fel de expertiza s-a facut la momentul incredintarii, dar mama copilului nu avea nici venit, nici proprietatea, nici nimic. In fine astea sunt alte probleme. Cred ca aveti probleme cognitive, ori nu pricepeti ce scriu eu aici, ori nu aveti ce face cu timpul. Cu siguranta nu intelegeti mai nimic din ce am scris eu aici. Plangere penala se va depune impotriva unei persoane care incalca legea. Ce e neclar?
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
precious007, utilizator
Domule asaofi, in masura in care n-am iesit din pesteri de data recenta, sa ne purtam frumos unul cu altul sau mai bine zis civilizat, ar trebui sa reprezinte o normalitate. Cu atat mai mult in cazurile in care esti parinte si doresti, sper, sa reprezinti un model de educatie pentru copilul tau.
Cei care se simt "umiliti" de un comportament civilizat n-au invatat ca "politetea e apanajul regilor" si continua sa creada ca barbatia e sinonima cu grobianismul. Succes tuturor, caci vorba aia, fiecare pasare pe limba ei piere!
De ce nu v-a preocupat stimate utilizator ca bunicul e un betiv inrait si mama are probleme cand avea fiul dvs 6 ani? De ce l-ati lasat in aceasta groaznica familie? V-a convenit cumva sa-i creasca ei si dvs sa deveniti tata odata cu varsta la care copilul primeste carte de identitate? Comod, ce sa zic.

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienare parentală. cum pot relua legătura cu copilul fără să-l traumatizez obligându-l la asta? 2007c 2007c Buna seara Sunt divortat de 3 ani si am un baiat in varsta de 11 ani care locuieste cu mama lui. In primele 6 luni dupa divort relatia cu copilul a fost una ... (vezi toată discuția)