Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Acel "trebuie " ptr. tine are sensul de obligat? "trebuie sa i remunereze pe succesorii defunctului"
@emilmailat - referitor la copierea textului, nu l am copiat gresit -asa este scris in codul meu. am mai vorbit cu un coleg care mi a spus ca la el e altfel scris (adica asa cum ai scris si tu).
referitor la interpretarea data de tine, daca avocatul renuntator sau decedat a facut anumite activitati pentru care nu a fost platit, mi se pare ok pana la un punct. el avea dreptul la aceste sume si fara prevederile respective, adica pentru o activitate efectuata succesorii sai aveau dreptul la respectivele sume pentru ca nu era o exceptie de la regula ca nu poate fi impartit onorariul cu alte persoane.... fiecare avocat este platit pentru activitatea sa.
Eu am avut in vedere 2 variante:
1. ca tine
2. avocatul avand in vedere ca se prezinta drept succesorul clientelei celui defunct, trebuie sa i remunereze pe succesorii defunctului, avand in vedere ca el s-a imbogatit cu clientela celui defunct/renuntator. teoria aceasta functioneaza doar in cazul in care acceptam ideea de patrimonialitate a clientelei civile.
:)) iar incepem discutia pe diferentele dintre "trebuie" si "obligat"
Interpretarea e cam asa: dupa decesul/renuntarea avocatului, el se prezinta ca succesor al clientelei respectivului confrate. Confratele renuntator/ mostenitorii celui decedat nu face/fac obiectie. Cel care se prezinta dobandeste clientela fostului confrate. Prin urmare se imbogateste. Ca urmare a faptului ca s-a imbogatit, trebuie sa plateasca.
Sa speram ca nu merg chiar pana la aceasta limita cu grilele.