dan_16 a scris:
@catalinutzza - si eu am invatat dupa sintezele de la NominaLex. Sunt ok si acopera aproape 90% din materie. In plus, am mai citit la fiecare subiect din cartea de sinteze si legislatia aferenta din Lege, Cod, Statut.
Ce se intelege prin art. 3.6.2 din Cod care prevede ca regula de la 3.6.1 (cea referitoare la impartierea onorariului cu o alta persoana care nu este avocat) nu se aplica sumelor sau compensatilor varsate de catre avocat mostenitor unui confrate decedat care si a dat demisia pentru a se prezenta ca succesor al clientelei respectivului confrate?
Pe mine dispozitia aceasta m a bagat in ceata.
Vezi ca ai gresit cand ai copiat textul. In felul in care l-as cris, nici eu nu am inteles, dar am verificat in cod. Articolul de care spui se refera la Impartirea onorariilor cu o persoana care nu e avocat. Coform acestor articloe (3.6.1 -3.6.2) nu este permisa impartirea onorariilor cu alte persoane care nu sunt avocat decat in cazul:
- mostenitorilor unui avocat (stiic a atunci cand un avocat moare, i se transfera clientii altor avocati), dar mostenitorii au dreptuls a incaseze parte din onorariu, aferent muncii depuse de de cujus, chiar daca nu sunt avocati
- sau in cazul inc ar eun avocat sia dat demisia (deci nu mai are calitatea de avocat), dar poate primi onorariu aferent muncii depuse pana la data transferului cazului altui avocat.
Dar, onorariul il primeste avocatul care a finalizat cauza, si din acel onorariu il imparte si fostului avocat (cel demis) sau mostenitorilor fostului avocat.
Bafta