Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ! Sunt noua pe aici...:)
Multa bafta la examen tuturor ! Si eu o sa il dau...si cred ca il pic. :((
Referitor la intrebarea despre amenintare ai scris ca :
a) se poate retine daca infractiunea sau fapta pagubitoare cu care se ameninta il vizeaza pe cel amenintat sau un membru de familie al acestuia;
Cred ca e vorba de grilele din 2009, grila 62...sau ? Si eu le-am facut acum vreo saptamana... Te rog sa nu te superi ca iti zic, dar ai uitat un cuvant. :) De fapt acolo scrie ca :
Infractiunea de amenintare :
a) se poate retine doar daca infractiunea sau fapta pagubitoare cu care se ameninta il vizeaza pe cel amenintat sau un membru al familiei lui.
Siii membru de familie = sotul sau ruda apropiata care locuieste si gospodareste cu faptuitorul, cum a mai subliniat cineva mai sus.
Dar amenintarea se poate retine daca fapta pagubitoare e indreptata impotriva persoanei, a sotului sau a unei rude apropiate.
Ruda apropiata poate sa nu fie membru de familie, in sensul din Codul Penal. Poate fi de exemplu o sora care locuieste in alta parte.
Concluzia ar fi ca grila e corecta, amenintarea nu se poate retine doar daca priveste persoana sau membrii de familie ( adica sotul si rudele apropiate cu care locuieste si gospodareste ) ci si daca priveste rudele apropiate cu care nu locuieste si nu se gospodareste impreuna.
Cred ca asa e dar acuma is asa de stresata cu examenul ca se poate sa ma insel. Mi s-a parut important...pentru ca am o parere buna despre grilele de la INM si am vrut oarecum sa le sar in aparare :)...desi sunt de acord ca sunt formulate in asa fel incat sa te incurce.
Sper ca noi o sa avem grile mai simple...