Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Profu40, o sa razi daca iti povestesc.
In primul rand, sunt fata. Ma cheama Raluca. :) Poate ar trebui sa imi schimb ID-ul...
Eu am invatat :
- la civil, din sintezele de la ed. Nomina Lex. Au fost cateva subiecte in plus...In cazul unora din ele l-am rugat pe prietenul meu sa imi trimita mailuri cu punctele esentiale din tratate...deci am mai primit din cand in cand mailuri cu ideile principale despre subiectele care erau in bibliografie si nu apareau sau erau tratate prea pe scurt in sinteze...si le-am invatat. :) Nu cred ca e important din ce tratate le-a luat pentru ca a fost chiar sinteza sintezelor, adica totul in linii f f mari. Plus ca nici nu a prea picat nicio intrebare din ele.
- la procedura civila am invatat din sinteze si din Cod;
- la procedura penala din sinteze si din Cod;
- la penal general am invatat cursurile pe care le aveam din facultate ( eu am terminat la Cluj, deci mai exact, cursurile lui Florin Streteanu :) ) si Partea generala din Cod. La penal special am citit o carte scrisa de proful nostru de penal special din facultate, Sergiu Bogdan, si am invatat Partea speciala. A, si m-am uitat putin prin sinteze dar m-am speriat de cateva ori pentru ca am vazut cateva chestii gresite, asa ca am lasat balta sintezele destul de repede la penal.
- Am facut grilele de la INM din 2008 si 2009 si am repetat subiectele pe care le-am intalnit in fiecare grila. ( am numit chestia asta "Sistem de repetare aleatorie" :)) )
- La OEPA am invatat cate ceva din sinteze si legea, statutul si codul deontologic...Ah, si am facut niste grile de pe juridice.ro. Aici nu prea merita sa iti cumperi cartea de sinteze pentru ca practic e copy paste din lege si statut.
Cam asta a fost tot. Nu as fi avut cand sa invat din tratate si nici macar nu mi-am pus problema asta. Sintezele mi s-au parut OK, in afara de cele de la penal. Dar mie imi place penalul si e posibil ca nivelul sintezelor sa fi fost acelasi la civil si asa mai departe si eu sa nu fi observat. :)
Apropo, referitor la o intrebare care s-a pus mai sus, da, eu cred ca daca cineva ar fi invatat putin mai mult decat mine, ar fi putut sa ia 10 la penal. La OEPA cunosc pe cineva care a luat 10. La alte materii...hmmm. :hm:
Am invatat mai putin de doua luni. Dar m-am gandit si vara trecuta sa dau in septembrie si am citit si atunci vreo luna la penal si procedura civila. Ah, si eu am totul destul de proaspat in minte, ca abia anul trecut am terminat facultatea. Plus ca am avut noroc...as fi putut la fel de bine sa pic daca de ex la pr.civ. s-ar fi pus accentul pe executarea silita...
Nici eu nu am dat shpaga si nu am avut pile si da, am luat la fiecare materie exact atat cat imi calculasem dupa barem. Concluzia e ca se poate. Trebuie sa inveti si sa faci grile ca sa te obisnuiesti cu ele si sa incepi sa observi ce anume din grila e pus acolo ca sa te incurce. Asta daca in toamna se va da grila...
Multa bafta in continuare !
By the way, chiar esti prof ?
adi_bucuresti2006 a scris:
Simonsez a scris:
aacristinaaa a scris:
15-19 va fi fiecare la casa lui,pt ca revine la forma veche,asta daca nu vor interveni schimbari,adik inca o ordonanta care sa spuna ca examenul se da in chisinau si inscrierile se fac in budapesta
:happy: ar fi foarte tare!!! mie mi-a placut Sibiul, budapesta de-asemenea e un oras frumos si la chisinau n-am fost niciodata. asa ca SA VINA (examenul, odonanta, ce or mai vrea sa arunce in noi) :training:
domnule candidat, ai promovat examenul? te dadeai mare cu retractul litigios. ce nota ai luat la drept civil?
7,50. ai aflat pana la urma ca retractul nu este un contract?