Buna ziua. Am divortat anul trecut in mai la notar. Motivul a fost adulterul din partea sotului. Avem impreuna un copil cu autism si adhd... la notar am stabilit o zi de vizita, duminica dar el nu vine atunci, ci sambata. Intelegerea de la notar nu este bine stabilita si poate fi interpretata in favoarea tatalui. Sincer, eu sunt epuizata de situatia pe care o am cu copilul si pentru ca tatal lui nu se implica deloc in educatia si terapia lui. Vreau sa fac in asa fel incat sa stabilesc un program fix de vizita si sa pot avea si eu macar odata pe luna un weekend liber! Altfel o iau razna! Eu in tot acest timp sunt legata de copil si nu am dreptul nici la o zi libera in care sa imi incarc bateriile. Pot merge in instanta pentru stabilirea unui program fix? Pot anula cele stipulate in actul divortului de la notar?eu am.crezut ca ne putem intelege dar e clar ca m a luat de fraiera si ma lasa si o sa ma lase sa ma descurc singura cu baiatul meu cu
nevoi speciale!
Da, de oprit plecarea este imposibil sub aspect juridic.
Încercați să evaluați cât se poate de exact cati bani ar fi necesari pentru terapia copilului.
Macar sa reușiți să contribuie cu bani pentru copil si sa obțineți ajutor de la alta persoana care sa va ajute.
proastasatului
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna draga, legea aceasta este o imbecilitate fara seaman si o bataie de joc la adresa copiilor. In timp ce pentru parintele nerezident dreptul la vizita e un drept, pentru copil, dar mai ales pentru parintele rezident, e o obligatie.
Leguitorul roman, lipsit de cea mai elementara ratiune, a gasit toate mecanismele pamantului pentru a obliga copilul sa uzeze de "dreptul" lui la program de vizitare:
- plangeri penale,
- executare silita
- penalitati
- consiliere
- decadere
In vreme ce pentru parintele nerezident dreptul e drept, nu-i asa!
Daca dvs ati pleca cu copilul, ati avea nevoie de acordul domnului, ca dansul sa plece, abandonandu-si copilul, nu e nicio problema, ca deh, asa-i cu interesul superior al copilului.
Pe vremurile inapoiate, nu moderne ca acum, parintele care pleca era obligat sa achite in avans, pensia datorata copilului pana la majorat.
In cazul dvs, va sfatuiesc sa incercati cu vorba buna o intelegere din care sa reiasa concret suport financiar pentru copil.
De ce sa va opuneti plecarii lui, dincolo de faptul ca nu o puteti face? Mai bine tineti legatura, rugati-va sa-si gaseasca in job bun si in felul acesta sa poata contribui mai mult la terapiile copilului.
O intelegere la notar in cele mai multe cazuri este o modalitate mult mai facila de a stabili anumite lucruri de comun acord. In instanta ganditi-va ca va decide un tert pentru voi parintii, cu riscul aferent. Mai ales ca spuneti ca nici timp de odihna nu aveti, iar prin instante se pierde de multe ori inutil timp si bani.
Custodie comuna
doru 40
salutare! am si eu o nelamurire.. luna trecuta( in martie) am terminat cu asa zisul divort de fapt am stat in concubinaj.. am fost dat in judecata se fosta ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor
borfica
Dupa proces fiul meu a ramas la fosta concubina cu drept decustodie totala.numai ca deatunci aceasta pleaca de 2 ani cate 6 luni in strainatate si lasa copilul ... (vezi toată discuția)