Impreuna cu prietenul meu, dorim achizitionarea unei locuinte. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat.
Amandoi vom contribui la plata ratelor, avansului, mobilare locuinta ,s.a.m.d
Cum putem figura amandoi ca proprietari ai imobiliului achizitionat, in contextul in care vom contracta un credit bancar?
Imi doresc ca lucrurile sa fie corecte pentru amandoi si nici nu dorim sa ne casatorim rapid, doar pentru a obtine mai usor creditul.
Exista vreo conventie notariala de incheiat care sa confirme existenta a doi proprietari? Sau care sa confirme ca cele 2 persoane au o relatie de concubinaj si au participat in egala masura la achizitia imobilului.
La banca ni s-a spus concret ca nu se poate, dar imi vine greu de crezut ca nu exista o portita /alternativa pentru aceasta situatie.
Buna seara,
Asa cum v-a indicat si AndreiT,, la notariat veti solicita ca amandoi sa fiti trecuti proprietari cu cote egale.
Banca nu se poate impotrivi.
Daca totusi se impotriveste este suficient ca cel pe numele caruia este incheiat contractul sa dea o declaratie NOTARIALA pe proprie raspundere si sa arate care este situatia DE FAPT!
Da @radu_2044, solutia exista si se aplica la notar. La cererea pentru credit se completeaza o cerere de "parteneri de viata" (se aplica in cazul creditului ipotecar cu avans de 15%.. La ""Prima Casa" nu este posibil)
Apoi la notariat se mentioneaza cota parte EGALA de 1/2. Chiar azi am facut actele la notar si avem amandoi drepturi egale.
@ b.deny, ca regula, reclama nu este permisa, asa incat, fie folositi mesageria privata, fie faceti un exercitiu de logica prin deductie, plecand de la premisa data de numele userului caruia i-ati adresat intrebarea.