avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie apartament / casa pe numele a doi proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie apartament / casa pe numele a doi proprietari

Buna ziua,

Impreuna cu prietenul meu, dorim achizitionarea unei locuinte. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat.
Amandoi vom contribui la plata ratelor, avansului, mobilare locuinta ,s.a.m.d

Cum putem figura amandoi ca proprietari ai imobiliului achizitionat, in contextul in care vom contracta un credit bancar?

Imi doresc ca lucrurile sa fie corecte pentru amandoi si nici nu dorim sa ne casatorim rapid, doar pentru a obtine mai usor creditul.

Exista vreo conventie notariala de incheiat care sa confirme existenta a doi proprietari? Sau care sa confirme ca cele 2 persoane au o relatie de concubinaj si au participat in egala masura la achizitia imobilului.

La banca ni s-a spus concret ca nu se poate, dar imi vine greu de crezut ca nu exista o portita /alternativa pentru aceasta situatie.

Orice varianta este apreciata.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ccristi3000 , utilizator 13:55, 16 Decembrie 2018
Eu am luat prima casa impreuna cu prietena mea, suntem prorietari 1/2 fiecare. La anu strange bani si ne casatorim. :-) . Am dat declaratie la notar si s-a rezolvat.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2018
ccristi3000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu garantie ipotecara adriansp adriansp Buna ziua. Am contractat un imprumut imobiliar. Ante-contractul de vanzare cumparare are ca si cumparatori atat pe mine cat si pe prietenul meu, fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu o lămurire. am cumpărat ... AlexandruLuminare AlexandruLuminare Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu o lămurire. Am cumpărat împreună cu viitoarea soție un imobil în cota parte 50/50 fapt specificat și în ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile coplatitorului unui credit ipotecar? ContSters98050 ContSters98050 Intentionez sa achizitionez o locuinta impreuna cu prietena mea (pentru moment nu suntem casatoriti). Creditul va fii facut pe numele ei iar eu voi figura ca ... (vezi toată discuția)